Monika Obrtalová Hokej

Keď nejde, tak nejde

Stredoslovenské derby prinieslo v úvodnej tretine zaujímavý hokej. Hralo sa vo vysokom tempe v maximálnom nasadení všetkých hráčov bez faulov a prerušení. Hostia boli rýchlejší a v útoku aj nebezpečnejší, domáci im kontrovali najmä vďaka veľkej bojov

MHC Mountfield Martin – HC'05 Banská Bystrica 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)

Góly: 29. Kozák, 34. Murček, 36. Ižvolt, 49. Šišovský, 55. Kriška – 41. Kristoffersson, 60. Haverinen. Rozhodovali: Jonák – J. Tvrdoň, M. Orolin, vylúčenia: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1334 divákov.

Aj v druhom dejstve sa bolo na čo pozerať. Útoky sa striedali na oboch stranách a brankári najmä domáci Šimko boli stále v permanencii. Gólový účet otvoril v 29. minúte Kozák, keď nekompromisnou strelou od modrej za 10 s využil presilovku pri vylúčení Fína Haverinena. Obraz hry sa potom zmenil, iniciatívu prebrali na svoje hokejky úžasne bojujúci domáci hokejisti. V polovici stretnutia síce nevyužili 100 s výhodu o dvoch hráčov, ale v 34. minúte Murček zabezpečil Mountfieldu už dvojgólové vedenie. Kto nevidel – neuverí, o dve minúty už domáci viedli 3:0, keď autorom gólu bol Ižvolt.

Do tretej časti nastúpili Bystričania s úmyslom zvrátiť výsledok. Už v 41. minúte sa presadil zblízka Kristoffersson a vykresal im iskierku nádeje. Domáci však už kontrolovali hru a veľa hosťom nedovolili. V 44. minúte skončila strela Markoviča len na žŕdke. V 49. minúte bol na konci peknej akcie Šišovský a Martin opäť viedol o tri góly. Kriška v 55. minúte pridal piaty úspech domácich. Hostia sa presadili až sekundu pred koncom, keď Haverinen strelil ich druhý gól. Finančnými problémami sužovaný Martin sa poriadne vytiahol, zaslúžene zvíťazil a predstihol v tabuľke Bystricu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM