Monika Obrtalová Rôzne

Kauza prenájmu pre daňové úrady pokračuje

Kauzou prenájmu budovy pre košické daňové úrady sa bude zaoberať Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici. Z Generálnej prokuratúry SR tam postúpili trestné oznámenie občana, ktorý si neželá medializáciu.

V trestnom oznámení na neznámeho páchateľa sa píše, že súťažné podmienky na nové sídlo daňových úradov boli nevýhodné pre štát a špecifikované pre jedného účastníka. Premiérka Iveta Radičová včera na tlačovej konferencii povedala, že téma prenájmu budovy Daňového riaditeľstva SR pre košické daňové úrady je pre ňu uzavretá. Podľa nej sa prípad začal v roku 2007, kedy ešte predchádzajúca vláda rozhodla o prenájme v spoločnej budove. „Dala si k tomu vypracovať analýzu a expertízu. Nebyť výsledkov volieb, tak je dávno podpísaná zmluva s vybranou firmou, očividne predražená,“ povedala Radičová.

Za jedinú možnosť, ako odstrániť existujúce pochybnosti o straníckom klientelizme pri prenájme budovy, považovala vypísanie verejnej súťaže. Tú napokon vyhrala firma Nitra Invest nitrianskeho okresného šéfa SDKÚ-DS Ondreja Ščurku. „Daňový úrad nad rámec zákona prvýkrát vypisoval súťaž na prenájom budovy. Dovtedy sa nikdy nevypisovala takýmto spôsobom, pretože na prenájmy sa nevzťahuje zákon o verejnom obstarávaní,“ zdôraznila v stredu premiérka.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM