Jakub Forgács Kultúra

Kam za oddychom počas voľných dní? Študujte PREHĽAD víkendových akcií v Bystrici

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu, nemusíte cestovať ďaleko. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo Banskej Bystrici a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kam za oddychom počas voľných dní? Študujte PREHĽAD víkendových akcií v Bystrici
Zdroj: TASR

KONCERTY:

  • Sobota 20:00 – …A NARODIL SA MEJLA – NARODIL SA UNDERGROUND – Spomienkový koncert na Milana „Mejlu“ Hlavsu, českého hudobníka, skladateľa a speváka, spoluzakladateľa kultovej undergroundovej kapely Plastic People of the Universe, člena kapiel DG 307, Púlnoc, Fiction, Garáž, pri príležitosti jeho nedožitých 64-tých narodenín (narodil sa 6. 3. 1951). Účinkuje Plastic People of the Universe Revival.

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun – NIGHTS BY ABSOLUT – Dj Toky and Matthew Sax, Bidlo aka Dj Aqua and Dj Izzy

VÝSTAVY:

  • Sobota Štátna vedecká knižnica – SVETOZÁR STRAČINA – Výstava pri príležitosti 75. výročia narodenia významného predstaviteľa filmovej a scénickej hudby, zberateľa ľudovej hudby a folkloristu.
  • Sobota a nedeľa Múzeum SNP – VÍŤAZSTVO – Pri príležitosti 70. výročia SNP a blížiaceho sa 70. výročia oslobodenia a ukončenia Druhej svetovej vojny, Múzeum SNP v Banskej Bystrici spolupráci s Ústredným múzeom Veľkej vlasteneckej vojny 1941–45 v Moskve a Ústredným múzeom ozbrojených síl v Moskve pripravilo dokumentárnu výstavu s názvom „Víťazstvo“.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – ČO JE V NÁS XI. – 11. ročník výstavy s názvom Čo je v nás. Tohtoročnú prehliadku tvorivosti odsúdených dopĺňajú fotografie pracovníka Ústavu na výkon trestu a odňatia slobody Petra Trepáča, ktorý sa popri svojej práci psychológa venuje aj dokumentárnej fotografii.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – „PRVÝ ČLOVEK BOL UMELEC“ – Výstava je výstupom programu umeleckých rezidencií, ktorý je realizovaný v priebehu roka 2014 v Stredos­lovenskej galérii.
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – KRÁSY KRASU – Najväčšie krasové územie v strednej Európe s početnými jaskyňami, fascinujúcimi povrchovými krasovými útvarmi, pestrou faunou a bohatým suchomilným rastlinstvom predstaví najnovšia prírodovedná výstava v Tihányiovskom kaštieli v Radvani.

PRE DETI:

  • Sobota 16:00 Divadlo pod Balkónom – ZLATOVLÁSKA – Interaktívna činoherno – bábková rozprávka plná pesničiek, fantázie a hravosti o tom, čo všetko treba urobiť , aby ste dostali za ženu princeznú so zlatými vlasmi.
  • Nedeľa 9:00 Tihányiovský kaštieľ – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Tihányiovskom kaštieli – Zimujú v jaskyniach – K jaskyniam a ich krásam neodmysliteľne patria aj živí obyvatelia – netopiere, ktoré ich využívajú ako domov najmä v zimných mesiacoch. Príďte si k nám vyrobiť jednoduchého netopierika a dozvedieť sa pri tom o živých aj neživých krásach jaskýň čo najviac.
  • Nedeľa 13:00 Thurzov dom – Stredoslovenké múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Thurzovom dome – Kraslice – servítková technika – Prineste si vyfúknuté vajíčka a vyskúšajte si modernú techniku découpage – zdobenie kraslíc servítkovou technikou.
  • Nedeľa 15:00 Misijný dom – SMEJKO A TANCULIENKA – Veselé pesničkové divadlo pre najmenších s lienkou Tanculienkou a čmelkom Smejkom. Obaja chrobáčikovia spievajú naživo s gitarou alebo ukulele pesničky od výmyslu sveta, ktoré deti roztancujú, zapoja do hry a prenesú do krajiny fantázie.
  • Nedeľa 16:00 Divadlo pod Balkónom – MAMAŽÚR – Klaunka Boba zabáva deti a rodičov. Súťaže a ceny Bobinho vrecúška potešia detské brušká a nebude chýbať ani prekvapenie pre maminky.

ŠPORTY:

  • Sobota 9:00 Športová hala Štiavničky – POHÁR JESENNÝCH MAJSTROV – zimný turnaj v malom futbale

INÉ AKCIE:

  • Nedeľa 14:00 KD v Ponikách – KULTÚRNY PROGRAM K MDŽ SPOJENÝ S VÝSTAVOU „PONIKY OKNO DO MINULOSTI“ – V programe vystúpia deti a žiaci Základnej školy s materskou školou Štefana Žáryho a žiaci Konzervatória J. L. Bellu, Banská Bystrica. Výstava fotografií bude sprístupnená širokej verejnosti aj po skončení programu do 19:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM