Aktualizované Komunálne voľby

Jeho meno je na svete: Kto sa stal víťazom primátorských volieb v Bystrici?

Info, na ktoré čakalo množstvo obyvateľov nášho mesta. Kto sa podľa neoficiálnych výsledkov stal víťazom primátorských volieb v Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Jeho meno je na svete: Kto sa stal víťazom primátorských volieb v Bystrici?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Informácie, ktoré vás určite budú zaujímať. Veľké hlasovanie je za nami a už sú aj sčítané hlasy, ktoré voliči odovzdali jednotlivým kandidátom na primátora v našom meste. Kto sa podľa neoficiálnych výsledkov, ktoré priniesol Štatistickú úrad Slovenskej republiky stal víťazom primátorských volieb v Bystrici? Jeho meno a priezvisko je už známe a prinášame vám ho nižšie.

Neoficiálne výsledky: Toto je víťaz primátorských volieb v Bystrici

Meno a priezvisko Politický subjekt Počet platných hlasov
Ján Nosko    

Súčasný primátor Banskej Bystrice Ján Nosko do tejto chvíle zvíťazil v 59 zo 77 okrskov zriadených na území mesta.

„Pokiaľ budeme hodnotiť predbežné výsledky, môžem povedať, že cítim radosť a satisfakciu za štyri roky, počas ktorých sme pracovali pre mesto. Banskobystričania mi vystavili vysvedčenie. Pokiaľ sa výsledky definitívne potvrdia, prijímam ich s pokorou a ďakujem všetkým, ktorí prišli voliť,“ konštatoval Nosko. Ako dodal, nepredpokladá, že sa tieto výsledky zásadným spôsobom ešte zmenia.

Nosko, ktorý kandidoval ako nezávislý s podporou Smer-SD a SNS, poďakoval všetkým podporovateľom a ľuďom, ktorí pri ňom stáli po celý čas. Chce urobiť všetko pre to, aby obyvateľov nesklamal.

Jeho najväčším súperom v komunálnych voľbách bol 38-ročný ekonóm, manažér, mestský a krajský poslanec Igor Kašper. Kandidoval ako nezávislý a podporovali ho SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a Progresívne Slovensko.

Rozhodnúť o tom, kto sa zo štyroch kandidátov stane primátorom mesta na najbližšie štyri roky a kto zo 117 kandidátov na poslancov bude sedieť v 31-člennom mestskom parlamente, mohlo 65.600 voličov. Mesto pod Urpínom bolo po novom rozdelené do siedmich volebných obvodov.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ján Nosko víťazom volieb v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM