Hokej

Jedinečný zážitok na bystrickom zimáku. Hokejisti UMB vykorčuľujú proti tímu z Texasu

Univerzitní hokejisti UMB si už tento piatok zmerajú sily s tímom z Texasu. Viac v článku!

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný zážitok na bystrickom zimáku. Hokejisti UMB vykorčuľujú proti tímu z Texasu
Zdroj: TASR

Hokejový tím Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici odohrá na domácom štadióne priateľský hokejový zápas proti americkému univerzitnému tímu z Texasu (ETBU Tigers). Zápas sa odohrá už tento piatok 11. januára o 17:30 na Zimnom štadióne v Banskej Bystrici. ETBU Tigers v rámci svojho výjazdu odohrajú viacero hokejových zápasov proti európskym tímom. Na svojom turné už stihli zavítať aj do Trnavy, kde odohrali zápas proti Trnavskej „juniorke“.

„Ide o tím baptistickej univerzity z Texasu, ktorý je v Európe na kresťanskej misii. Okrem hokej sa venujú aj charitatívnej činnosti. V Bratislave a Trnave pomáhali napríklad rozdávať potraviny a oblečenie pre bezdomovcov. Zápasy s americkými tímami sú dobrou skúsenosťou pre našich hráčov. Zároveň je to aj dobrá príprava na naše zápasy v rámci Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL). Všetkých srdečne pozývame na toto medzinárodné meranie síl.“ Milan Kyseľ (generálny manažér UMB Hockey Team).

UMB Hockey Team je od roku 2014 súčasťou Európskej univerzitnej hokejovej ligy. V štyroch ukončených sezónach sa umiestnil na 3. mieste, 2× na 2. mieste a uplynulú sezón bol majstrom EUHL. Hráči sú vysokoškolskí študenti, realizačný tím tvoria dobrovoľníci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM