Jakub Forgács Iné športy

Jedinečná príležitosť pre Bystričanov. Môžu si zašportovať s paralympionikom

Hendikep nemusí byť prekážka. Už o pár dní sa o tom budú môcť ľudia v Bystrici presvedčiť aj na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná príležitosť pre Bystričanov. Môžu si zašportovať s paralympionikom
12
Galéria
Zdroj: TASR

S aprílovým ambasádorom Európskeho mesta športu (EMŠ) 2017, paralympionikom Mariánom Kuřejom, si budú môcť Banskobystričania zašportovať v rámci viacerých podujatí. Patrí medzi Najlepších športovcov mesta Banská Bystrica v kategórii hendikepovaní športovci.

„Je pre mňa česť byť ambasádorom EMŠ a všetkých pozývam, aby sa zapojili do športových aktivít. Verím, že tým mnoho ľudí motivujem k zmene svojho života. Prostredníctvom klubu, ktorý sme založili, by sme radi hľadali nové talenty a pomáhali hendikepovaným športovcom. Všetkým, ktorých osud skúša, by som chcel odkázať: Nevzdávajte sa, pracujte na sebe, žite svoje sny a radujte sa z každého dňa,“ uviedol Marián Kuřeja.

V utorok (11.4.) o 10:00 si s Kuřejom zmerajú sily žiaci zo Základnej školy Golianova na stolnotenisovom turnaji, ktorý sa uskutoční v športovom areáli školy.

Ďalšie športové stretnutie s ambasádorom EMŠ 2017 sa uskutoční 21. apríla na banskobystrických Štiavničkách. Vyskúšaj si hendikep – v rámci podujatia Handicap Cup 2017, ktorého organizátorom je občianske združenie PONS, si návštevníci budú môcť vyskúšať hod kuželkou z invalidného vozíka. Akcia je spojená s Handicap maratónčekom – otvorenou disciplínou pre hendikepovaných športovcov, ale i ostatných účastníkov, s možnosťou absolvovať 420 metrov behom alebo pomalou chôdzou.

V OBRAZOCH: Krásy jarnej Bystrice z vtáčej perspektívy
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM