Jakub Forgács Správy

Jaroslav o hospitalizácii v Rooseveltke: Pacient tu nachádza a dostáva aj ľudskosť a lásku

Na pobyt v nemocnici nemusia pacientom zostať len negatívne spomienky. Dôkazom sú aj slová vďaky od pána Jaroslava.

Ilustračný obrázok k článku Jaroslav o hospitalizácii v Rooseveltke: Pacient tu nachádza a dostáva aj ľudskosť a lásku
Zdroj: TASR/Marián Holubčík

Niektorí ľudia zvyknú kritizovať stav slovenského zdravotníctva či prístup personálu. Nájdu sa však aj takí, ktorí vedia oceniť ich prácu a adresovať im slová vďaky. Takým prípadom je aj pán Jaroslav, ktorý bol hospitalizovaný na Oddelení infektológie v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta. Nemocnica jeho slová vďaky zverejnila na sociálnej sieti. Jaroslavove slová vám prinášame v plnom znení.

Rád by som Vám a Vášmu oddeleniu vyjadril veľkú vďačnosť a spokojnosť za všetky úkony, profesionalitu a ľudský prístup, akým zamestnanci oddelenia pristupujú k pacientom.

Počas mojej hospitalizácie som ani raz nepocítil, že by čokoľvek, čo bolo potrebné zo strany lekárov, zdravotných sestier či sanitárov vykonať, alebo o čo som požiadal bolo vykonané s neochotou, nevôľou alebo povrchne.

Každý zo zamestnancov si okrem svojej práce, ktorou zabezpečoval potrebné zdravotné úkony súvisiace s hospitalizáciou, pre mňa našiel milé slovo. Bol to aj úprimný záujem z ich strany, ktorý mne, ako pacientovi uľahčuje a urýchľuje rekonvalescenciu a spríjemňuje pobyt na lôžku. To je tá nadstavba, ktorá nie je samozrejmosťou v zdrav. zariadeniach. To je ten pocit, že pacient sa necíti ako vec, číslo, akási príťaž. Že je o neho postarané, že okrem profesionálneho prístupu tu nachádza a dostáva aj ľudskosť a lásku.

Za profesionálny a ľudský prístup by som rád poďakoval všetkým, s ktorými som počas hospitalizácie prišiel na Vašom oddelení do kontaktu, osobitne ďakujem Vám Pani Primárka, MUDr, Trnovcovi, MUDr. Paločkovej, zdravotnej sestre p. Smykovej a sanitárom p. Bučkovi a pani Veronike.

Ďakujem Vám a prajem Vám všetko dobré. Nech sa Vám darí.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM