Jakub Forgács Správy

Jakub má iba 19 a predsedá volebnej komisii: Mladí by sa mali zapájať do chodu krajiny, hovorí

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sú v plnom prúde. Vybrali sme sa preto do jednej z volebných miestností v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Jakub má iba 19 a predsedá volebnej komisii: Mladí by sa mali zapájať do chodu krajiny, hovorí
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 30. septembra 2023 žije celé Slovensko voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky. Tie sa od 7.00 do 22.00 hod. konajú aj v 78 volebných miestnostiach v meste pod Urpínom.

Mladý predseda

Predsedom jednej z volebných komisií na ZŠ Moskovská 2 je aj Jakub Dubovský. Pre mladého študenta Evanjelického gymnázia v Banskej Bystrici ide už o druhé voľby, ktorých sa zúčastní, tentoraz však nie iba ako volič.

„Myslím si, že je dôležité, aby sa mladí ľudia zapájali do chodu tejto krajiny a aby si dali záležať na tom, ako bude vyzerať ich budúcnosť, takže som chcel prispieť tým, že sa zapojím do volebnej komisie,“ povedal pre spravodajský portál Dnes24.sk Jakub.

Ľuďom záleží

Jeho úlohou ako predsedu je napríklad aj riešenie problémov, keď nejaké nastanú. „Riešim, keď nefunguje IT systém alebo ak by nastali nejaké problémy s ľuďmi v miestnosti,“ prezradil so slovami, že zatiaľ je však priebeh volieb pokojný.

V čase našej návštevy volebnej miestnosti pred ňou stál zástup ľudí, ktorí čakali na odovzdanie svojho hlasu. „Od rána máme dobrú účasť. Uvidíme, či to tak bude do konca, ale som rád, že ľuďom záleží na tejto krajine. Sú schopní vzdať sa tréningu, len aby odvolili,“ dodal Jakub.

Pod textom si môžete pozrieť aj video jesenného Námestia SNP v Banskej Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Jednej z bystrických volebných komisií predsedá aj 18-ročný Jakub
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM