Správy

IC vlaky sú takmer vypredané, záujem stúpa aj o rýchliky

Záujem ľudí o cestovanie vlakom na Vianoce za rodinami a blízkymi narastá, najväčší nápor očakáva štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko od dnes.

Ilustračný obrázok k článku IC vlaky sú takmer vypredané, záujem stúpa aj o rýchliky
Zdroj: TASR

Už v súčasnosti je podľa hovorcu firmy Tomáša Kováča dopoludňajší InterCity (IC) vlak s odchodom z Bratislavy o 9.47 h, ktorý smeruje do Košíc, obsadený na 80 %. Popoludňajší takýto spoj s odchodom z hlavného mesta o 15.47 h má miesta obsadené na 96 percent.

„Vo štvrtok 22. decembra a v piatok 23. decembra sú IC vlaky takmer vypredané,“ doplnil Kováč. O posledných voľných miestach sa môžu cestujúci podľa jeho slov informovať v Kontaktnom centre ZSSK na čísle 18 188 alebo prostredníctvom e-shopu na internetovej stránke slovakrail.sk.

Záujem je však podľa dopravcu aj o miestenky do rýchlikov na trase Bratislava – Košice, a to najmä vo štvrtok 22. decembra a v piatok 23. decembra v priebehu celého dňa.

Lístky sa míňajú

„Miestenky v rýchlikoch Horalky Sedita, Manner Neapolitaner, Dargov, Fixinela, Spišan, Intersport a Zemplín sú vypredané na približne 80 až 90 percent,“ vymenoval Kováč.

Čo sa týka spiatočnej cesty z východného Slovenska do Bratislavy po Vianociach, najväčší záujem je podľa dopravcu o spoje v pondelok 26. decembra. Popoludňajší IC vlak s odchodom z Košíc o 15.31 h je v tento deň už teraz vypredaný na 80 percent.

ZSSK celkovo pridáva v období sviatkov 20 posilových vlakov, ktoré sú štandardne zapracované v grafikone vlakovej dopravy. Okrem toho pridáva aj dva páry mimoriadnych vlakov. Tie už nie sú zapracované v cestovnom poriadku, údaje o nich sú podľa Kováča zverejnené na internetovej stránke dopravu.

Mimoriadne spoje

Prvý z týchto mimoriadnych vlakov odchádza z Bratislavy o 13.34 h vo štvrtok 22. decembra a smeruje do Košíc. Druhý mimoriadny vlak pôjde vo štvrtok 5. januára z Bratislavy o 13.34 h tiež do Košíc. V opačnom smere z Košíc do hlavného mesta pôjde mimoriadny vlak v nedeľu 1. januára a v nedeľu 8. januára s odchodom z Košíc o 14.18 h.

„Okrem mimoriadnych a posilových vlakov pridala ZSSK viac ako 130 posilových vozňov k vlakom kategórií InterCity, k rýchlikom, regionálnym rýchlikom, regionálnym expresom a osobným vlakom, aby sme uspokojili zvýšený dopyt zákazníkov,“ dodal Kováč.

Ilustračné foto, TASR

IC vlaky
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM