Monika Obrtalová Hokej

Hvila sa dočkal premiéry, okorenil ju štyrmi bodmi

Trestať sa dá nielen bitkou, ale aj gólmi. Nitranom to ukázali dokonale banskobystrickí „barani“. Hostia spod Zobora putovali na trestnú lavicu v piatkovom dueli pod Urpínom až jedenásť krát, pričom dva krát sa rušil ich trest po tom, čo padol gól. B

Banskobystričania sa v piatok nenechali vyviesť z miery. Nitrania často faulovali, Kubuš dvíhal ruku trinásťkrát, z toho jedenásť vylúčení si hráči spod Zobora aj odsedeli. Najvážnejšia bola sekera Baču, keď Jabrocký strieľal svoj druhý gól na 4:2. „Jabrocký dostal sekeru cez zápästie, bolelo ho to, pôjde na röntgen a uvidíme, či to bude niečo vážne. Jaro je tvrdý chlap. Verím, že dokáže hrať aj cez bolesť, pokiaľ to nebude niečo vážne,“ uviedol na tlačovke tréner Milan Staš. Rozhodca Kubuš avizoval trest pre Baču, ktorý sekol Jabrockého až potom, čo banskobystrický útočník svoju strelu zakončil, no puk padol za Čiliaka až vtedy, keď bola zdvihnutá ruka arbitra. Faul však prišiel po zakončení hráča.

Banskobystričania napriek tomu nezobrali „povestnú slovenskú spravodlivosť“ do vlastných rúk a trestali iným spôsobom – gólmi! Lukáš Hvila, ktorému vedenie klubu vybavilo transfer na poslednú chvíľu, mal do tohto momentu (31. minúta – 4:2) na svojom konte iba dve asistencie. No ešte pred koncom druhej tretiny zvýšil na 5:3, aby v závere tretej poistil výhru Banskej Bystrice gólom aj na konečných 6:3. „Takto som si veru zápas ani nepredstavoval. Chcel som v prvom rade pomôcť týmto chlapcom, aby sme sa trošku odpichli. Som rád, že sa mi to podarilo gólmi i asistenciami. Rozhodlo to, že sme išli viac do bránky, aj sme viac chceli. V minulých zápasoch mali chlapci šance, ale nešli do toho tak húževnate,“ prezradil po zápase hrdina duelu, navrátilec Lukáš Hvila a dodal:// „Strácame deväť bodov na Žilinu, Martin je blízko, takže tento zápas bol veľmi dôležitý, proste sme ho museli vyhrať! Chalani hrajú dobre, snažia sa, korčuľujú. Ak pridajú ešte na dôraze, tak si myslím, že víťazstvá by sa mohli dostaviť.“//

Lukáš mesiac iba trénoval a nehral. Na transfer z Jesenice musel čakať dva týždne. Zo slovinského klubu totiž neodchádzal „v dobrom“. „Prezident slovinského klubu nechcel podpísať transfer kartu, muselo sa to riešiť tak, že vedenie klubu vycestovalo priamo do Jesenice. Priznám, že nastali nejaké problémy pri mojom odchode, nedohodli sme sa, boli tam aj nejaké finančné resty. Myslím si, že napokon je dobré, že to podpísali a môžem hrať teraz tu,“ objasňoval pre hokejportal.net Lukáš Hvila. Vedenie banskobystrického klubu sa v Slovinsku v deň zápasu dohodlo, navodilo prijateľný tón i atmosféru a výsledkom je aj dohoda o spolupráci s Jesenicami, ktoré hrajú v EBEL. Šikovný čiperný útočník s číslom jedenásť tak môže pokojne myslieť na nedeľné derby so Zvolenom: „Musíme sa stopercentne na derby pripraviť. Pre nás je už každý zápas play-off zápas. Potrebujeme proste vyhrávať, aby sme sa dostali do osmičky, možno aj vyššie, preto sa budeme snažiť od zápasu k zápasu hrať a vyhrať,“ prezradil nám Lukáš.

Zdroj: hokejportal.sk

Sumár zápasu s Nitrou spolu s vyjadreniami aktérov krátko po zápase si môžete pozrieť [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.121045_V-sestbodovom-zapase-barani-nezavahali.28]TU[/lin­k].

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM