Marcel Mojžiš Rôzne

Hviezda straší o kus menej: Do okolia kina sa pustila upratovacia čata

Zhruba desiatka dobrovoľníkov vyčistila zanedbané okolie bývalého kina Hviezda v Banskej Bystrici. Svojou aktivitou sa takto zapojil do projektu 72 hodín dobrovoľníctva Banskobystrický okrášľovací spolok (BBOS).

Ilustračný obrázok k článku Hviezda straší o kus menej: Do okolia kina sa pustila upratovacia čata
Foto: Monika Földešiová

„Našim cieľom je ukázať ľuďom, že stačí málo, aby sa veci začali hýbať správnym smerom a aby sa dosiahla zmena. Banskobystrický okrášľovací spolok týmto nadviazal na projekt Bystrické strašidlá – stavby, ktoré špatia naše mesto a využil možnosť prejsť od kritiky aj k činom,“ povedala Diana Vigašová z BBOS.

Dobrovoľníci v nedeľu v okolí kina kosili a hrabali prerastenú trávu, vyzbierali odpadky a pozametali chodníky. „Z vyzbieraného odpadu sme dohromady naplnili 31 plastových vriec,“ podotkla Vigašová. Akcií v rámci víkendového projektu 72 hodín dobrovoľníctva bolo v rámci Banskobystrického kraja asi 30. Napríklad v meste pod Urpínom zbierali ľudia aj podpisy pre Otvorenú výzvu na revitalizáciu tamojšieho amfiteátra. Vo Fiľakove skauti a dobrovoľníci natierali drevené konštrukcie tamojšieho hradu.

Ľudia vyhŕňali rukávy

Pracovalo sa aj v Banskej Štiavnici, kde sa do dlhodobej opravy štiavnickej kalvárie okrem miestnych nadšencov zapojili aj medzinárodní dobrovoľníci z Rakúska. V okolí banskoštiavnickej stanice zase ľudia upratovali zelené plochy, vymaľovali a opravili plot, ktorý chráni staničný parčík a pripravili stanicu na “zimný spánok”.

Do okolia kina Hviezda sa pustila upratovacia čata
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM