Jakub Forgács Rôzne Správy

HVIEZDA Ruže pre nevestu žiarila už v škole: Bol fešáčik, priznala Urbanyakova triedna, FOTO

Na svojho bývalého žiaka Radka Urbanyaka si zaspomínala jeho triedna učiteľka Danica Heldová. Čo hovorí na jeho účinkovanie v známej televíznej šou?

Ilustračný obrázok k článku HVIEZDA Ruže pre nevestu žiarila už v škole: Bol fešáčik, priznala Urbanyakova triedna, FOTO
5
Galéria

Banskobystrický rodák Radko Urbanyak je už niekoľko mesiacov hviezdou televíznej šou Ruža pre nevestu. Predtým, ako odišiel žiť do Nórska, kde vybudoval sieť prestížnych barov, študoval aj na banskobystrickom Gymnáziu Andreja Sládkoviča. Jeho bývalá triedna učiteľka Danica Heldová si pre spravodajský portál Dnes24.sk zaspomínala na časy, kedy „dral lavice“ strednej školy.

Normálny chalan

„Radko začal chodiť na Gymnázium Andreja Sládkoviča ešte v roku 2005, takže moje spomienky už aj trochu vybledli,“ priznala na úvod Heldová, ktorej však pri rozpamätávaní sa pomohli aj jej staré slovníky so známkami a zošit, ktorý jej vo štvrtom ročníku darovali študenti. „Majú v ňom svoje hlášky, výroky učiteľov, fotky a spomienky,“ poznamenala.

Urbanyak chodil do informatickej triedy, kde bolo 26 chlapcov a iba štyri dievčatá. „Z informatiky a fyziky, predmetov, ktoré učím ja, mal iba jednotky a dvojky. Dbal aj na to, aby sa dobre obliekal, aby mal dobrý účes. Keď bol starší, nosil už rôzne prelivy a prefarbené vlasy,“ zaspomínala si.

„Už vtedy to bol fešáčik,“ podotkla Heldová.

Čo sa správania týka, na aktuálnu hviezdu televíznej šou má iba príjemné spomienky. „Učila som mnoho detí, ktoré mali "prúsery“, s ktorými som mala veľa problémov. Radko bol ale úplne normálny chalan v tom veku so všetkým, čo k tomu patrí," pochválila svojho bývalého študenta.

Nevydarený školský výlet

Rozpamätala sa aj na školský výlet, ktorý sa skončil tesne pred cieľom. „Mali sme ísť v dvoch autobusoch na výstavu Finax do Brna. Radko a väčšina triedy boli v tom mojom, keď sa nám pár kilometrov pred cieľom pokazil. Skončili sme v sychravom počasí, v zime, na jednej malinkej pumpe, kde sme prečkali asi štyri – päť hodín,“ spomína Heldová.

„Samozrejme, znudené decká vymýšľali a na jednej fotke vidno Radka, ako mu hlava trčí z autobusu (pozn. red.: FOTO v galérii). Na pumpu nás vtedy ani nechceli pustiť zohriať sa, a tak sme museli byť iba vonku, v autobuse, ktorý nekúril a poriadne sme vymrzli,“ pokračovala so slovami, že keď po nich konečne prišiel náhradný autobus, otočili sa a išli domov.

Potom mala trieda na autobusovú firmu „krásne“ spomienky. „Akonáhle sme išli na ďalší výlet, tak študenti povedali: „Len s týmto pánom nie!“ Keďže posledný zájazd do Brna sa skončil na pumpe,“ dodala Heldová.

Viac o ich spoločnom stretnutí s Urbanyakom pred rokmi a tom, čo hovorí na účinkovanie svojho bývalého študenta v šou Ruža pre nevestu, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Hviezda šou Ruža pre nevestu Radko Urbanyak v čase štúdia na gymnáziu
5
Galéria
Zdroj: archív Danice Heldovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM