Marcel Mojžiš Kultúra

Hudobník M. Námešný o smrti Borisa Čiampora (†47): Veľmi ma to mrzí, je to šok!

Správa, ktorá hlboko zasiahla nielen muzikantov vo Zvolene. Talentovaný zvolenský hudobník Boris Čiampor (†47) nečakane zomrel počas letnej dovolenky v zahraničí. Jeho kamarát a muzikant, ktorý s Borisom zdieľal spoločnú skúšobňu, hovorí, že mal ešte veľké plány. Tie však už žiaľ naplniť nestihol.

Ilustračný obrázok k článku Hudobník M. Námešný o smrti Borisa Čiampora (†47): Veľmi ma to mrzí, je to šok!
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok sme vám priniesli smutnú správu o smrti známeho zvolenského muzikanta Borisa Čiampora (†47). Ten nečakane umrel počas letnej dovolenky v exotickom Turecku. Talentovaný bluesový hudobník bol jedným z najlepších hráčov na ústnu harmoniku nielen v našom regióne, ale na celom Slovensku.

Zradilo ho srdce

Príčinou smrti Borisa bola náhla srdcová príhoda. Správa o nešťastí následne zasiahla zvolenských muzikantov a jeho blízkych priateľov. Medzi tých patrí aj hudobník Matin Námešný. „S Borisom sme boli dlhoroční muzikantskí kamaráti a posledné roky sme sa aj spolu delili o skúšobňu. Akurát mi týpek, od ktorého prenajímame priestor na skúšanie volal ohľadom nájmu, tak sme sa dohodli na poobedie. Ešte som mu vysvetľoval, že mám len polovicu, lebo kapelník druhej skupiny – Boris – je na dovolenke a neviem sa s ním spojiť,“ hovorí Martin.

V tej chvíli ešte ani len netušil, že následne sa dozvie, že jeho dlhoročný priateľ už nie je medzi nami. „Cestou do mesta som mal telefonát s touto hroznou spravou. Bol to šok! Veľmi ma to mrzí. Kapela sa im akurát slušne etablovala na slovenskej bluesovej scéne,“ vraví M. Námešný. Boris kedysi pôsobil ako člen veľmi úspešnej skupiny ZVA 12–28 Band a neskôr si založil vlastnú kapelu B. & The Money Makers. S ňou mal veľké plány, ktoré však už žiaľ nestihol uskutočniť.

Chýbať bude nielen slovenskej scéne

„Asi týždeň pred jeho odchodom na dovolenku som s ním hovoril. Bol nadšenec do hľadania originálneho zvuku, či už pri nahrávaní, alebo aj pri výrobe svojích atypických gitár. Bude chýbať nielen Zvolenu, ale celej bluesovej scéne a nemyslím si, že len slovenskej. Držím chalanom z kapely palce, aby sa pokúsili dotiahnuť to, čo chcel spraviť, do úspešného konca,“ dodal smutne Martin Námešný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM