Michal Majer Kultúra

Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu

Každé druhé nedeľné popoludnie sú v Thurzovom dome pripravené pre návštevníkov koncerty vážnej hudby pod názvom Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu. Záujemcovia si môžu jeden z týchto koncertov vypočuť už v nedeľu 25. júla o 16.00 hodine v Thurzovo

Na nedeľnom koncerte s názvom „La mia Musica“ v podaní Františka Kubiša (akordeón) a Adama Stráňavského (klavír) zaznie barok, klasicizmus, romantizmus i moderna. František Kubiš je študent prvého ročníka VŠMU Bratislava. Pôsobí vo viacerých komorných formáciách ako Sentimento quartet, Mojše band a duo Antico Moderno. V roku 2008 získal druhé miesto v kategórií akordeónové duá v Celoslovenskej súťaži slovenských konzervatórií.

Adam Stráňavský je študent druhého ročníka Konzervatória Jána Levoslava Bellu. Venuje sa sólovej a komornej činnosti, ktorá sa špecializuje na hru sonát pre husle a klavír. V roku 2010 získal tretie miesto na Súťaži slovenských konzervatórií v hre na klavír.

Na koncertoch sa počas leta predstavia aj poslucháči ďalších hudobných odborov. Koncerty z cyklu hudobného leta si budete môcť vypočuť ešte 8. a 22. augusta a 12. septembra vždy o 16.00 hodine v sále sakrálneho umenia Thurzovho domu. Vstupné na koncerty je 1 euro.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM