Michal Majer Kultúra

Hudobné leto pokračuje ďalším koncertom

Každé druhé nedeľné letné popoludnie si návštevníci Stredoslovenského múzea – Thurzovho domu mohli ozvláštniť započúvaním sa do koncertov vážnej hudby s názvom „Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu“. 22. augusta 2010 odznie ďalší koncert z tohto zau

Na koncerte v Thurzovom dome sa predstaví duo Adam Stráňavský (klavír) a Andrej Turčin (husle).

Adam Stráňavský je študent druhého ročníka Konzervatória Jána Levoslava Bellu v triede Mgr.art Aleša Solárika. Venuje sa činnosti sólovej a aj komornej, najmä v duu s Andrejom Turčinom (husle), ktoré sa špecializuje na hru sonát pre husle a klavír. V roku 2010 získal tretie miesto na Súťaži slovenských konzervatórií v hre na klavír.

Andrej Turčin tento rok absolvuje na Konzervatóriu J.L. Bellu Banskej Bystrici v triede MgA. Jana Juříka, člena legendárneho Trávničkovho kvarteta, je prijatý na VŠMU v Bratislave. Pôsobí vo viacerých komorných telesách (Sentimento kvartet, Slovak Tango, Antico Moderno, Piazzolla para siempre, Tono per anima, a iné).

Koncert sa uskutoční v nedeľu 22. augusta o 16:00 hod v Thurzovom dome na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Záverečný koncert cyklu hudobného leta sa uskutoční počas Dní mesta Banská Bystrica 12.9. 2010 o 16.00 v sále sakrálneho umenia Thurzovho domu. Vstupné na koncerty je 1 €.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM