Krimi

Hrdinský čin dvojice policajtov: Mužovi bleskovým zásahom zachránili život

Dráma so šťastným koncom. Dvaja policajti zachránili muža pred tým najhorším rozhodnutí v jeho živote.

Ilustračný obrázok k článku Hrdinský čin dvojice policajtov: Mužovi bleskovým zásahom zachránili život
2
Galéria

V utorok (22.1.) operačné stredisko vyslalo policajnú hliadku z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Detve, na preverenie oznámenia do jednej z obcí v ich obvode, že 50-ročný muž sa chce obesiť. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Keď policajti Vladimír Paučo a Maroš Tušim, prišli na miesto udalosti, videli muža stáť na vonkajšej strane balkóna, ako sa drží zábradlia. Okolo krku má omotaný elektrický kábel, ktorého druhý koniec bol priviazaný o vrchnú časť zábradlia,“ pokračovala hovorkyňa.

„Keď nepomáhalo dohováranie a presviedčanie zúfalého muža, ktorý už strácal silu, vbehli na balkón, chytili ho za oblečenie a za predlaktie a v tom muž skočil Ako ho držali visiaceho vo vzduchu a pokúšal sa im vyšmyknúť, vrchná časť odevu sa mu vyzliekla. Jeden ho držal za ruky a druhý policajt mu uvoľnil omotaný kábel a zložil mu ho z krku,“ uviedla so slovami, že brániaci sa muž sa im vytrhol a spadol na zem z výšky približne 180 centimetrov.

Po páde sa podľa slov Faltániovej sám postavil na nohy a nemal žiadne viditeľné zranenia. „Na mieste si muža prevzala rýchla zdravotná pomoc a následne ho previezla do nemocnice. Príčinou jeho neuváženého rozhodnutia bola okrem iného aj závislosť od alkoholu z ktorej sa už v týchto dňoch lieči,“ dodala policajná hovorkyňa.

Dvaja policajti zachránili muža pred tým najhorším rozhodnutí v jeho živote
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM