Jakub Forgács Hokej

Hráčov Bystrice mrzí koniec sezóny: Stále však veria v zisk bronzových medailí

Je dobojované! Pre hokejistov HC'05 Banská Bystrica sa prehrou 3:4 po predĺžení s Nitrou skončila extraligová sezóna. Po celkovej semifinálovej prehre 1:4 na zápasy netajili sklamanie. Zároveň však priznali, že pred sezónou by umiestnenie v najlepšej štvorke súťaže brali.

Ilustračný obrázok k článku Hráčov Bystrice mrzí koniec sezóny: Stále však veria v zisk bronzových medailí
Zdroj: TASR

Banskobystričania chceli v piatom zápase semifinálovej série v búrlivom nitrianskom prostredí uspieť a znížiť stav série na 2:3. To sa však nestalo a po tom, čo domáci Lelkeš gólom v predĺžení rozhodol o nitrianskom postupe, je sezóna pre „baranov“ minulosťou. „S výnimkou prvého zápasu v sérii sme boli Nitre vyrovnaným súperom. Nechali sme sa však vylučovať a presilovky majú oni perfektné. To rozhodlo,“ poznamenal k sérii obranca Banskej Bystrice Lukáš Bambúch.

Po základnej časti sa klub spod Urpína umiestnil na treťom mieste. Vo štvrťfinále si zverenci Vladimíra Országha poradili so Skalicou, no na vysnívaný postup do finále nedosiahli. „Po poslednom zápase sa nám tréner Országh poďakoval za sezónu. Bojovali sme až do konca, no dostali sme gól v predĺžení. Myslím si, že keby nám niekto pred sezónou povedal, že takto skončíme, tak by sme to asi brali všetkými desiatimi. Teraz to však mrzí,“ priznal Bambúch. Hoci majú Bystričania už po sezóne, svoje konečné umiestnenie v extraligovom ročníku 2013/2014 zatiaľ nepoznajú.

O tom, či sa umiestnia na tretej, alebo až štvrtej priečke, rozhodne séria medzi Košicami a Piešťanmi. Ak v nej zvíťazia východniari, budú sa Banskobystričania tešiť z bronzových medailí, v opačnom prípade obsadia nepopulárne štvrté miesto. „Veľmi by sme si želali to tretie miesto. Pred sezónou som sem prišiel a nevedel som, do čoho idem. Keby mi vtedy niekto povedal, že takto dopadneme, bral by som to,“ uviedol útočník Lukáš Handlovský, ktorý patril k najproduktív­nejším hráčom Banskej Bystrice.

Iba prvé dva zápasy semifinálovej série odohral kapitán mužstva Michal Hudec. Z osobných dôvodov vynechal tri zápasy a svojmu tímu v boji o finále citeľne chýbal. „Mišo je kapitán a náš líder na ľade. Chýbal nám v presilovkách a aj vo finálnych fázach. Chceli sme vyhrať aj pre neho, no nevyšlo to,“ mrzelo Handlovského.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM