Katarína Oravská Správy

Horúčavy v BB kraji: Ľudia cez víkend kolabovali, záchranári kriesili 43 pacientov

Horúčavy sa počas víkendu predviedli aj v podobe nepríjemných cifier. Na niektorých už boli skrátka príliš. V Banskobystrickom kraji dokopy skolabovalo až 43 ľudí, medzi nimi bolo aj jedno dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy v BB kraji: Ľudia cez víkend kolabovali, záchranári kriesili 43 pacientov
Zdroj: TASR

Víkend bol poznačený tropickými teplotami. Niektorí ich nezvládli. Z tepla skolabovalo v Banskobystrickom kraji 43 ľudí. Z toho v sobotu to bolo 23 ľudí. V nedeľu o niečo menej – zdravotné problémy teplo narobilo dvadsiatke obyvateľov. Presné čísla nám poskytol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Kolabuje viacej žien

Z tepla kolabujú zväčša ženy. Cez víkend ich skolabovalo v našom kraji 24 oproti 18 mužom. Výnimkou nie sú ani deti. Tento víkend skolabovalo u náš jedno.

Treba dostatočne piť a chrániť sa pred slnkom

Kolapsom z tepla možno predchádzať pitím množstva tekutín, najmä čistej vody, minerálnych vôd, či ovocných alebo zeleninových štiav. Pomôže aj ľahká strava. Dôležitý je podľa Borisa Chmela aj minimálny pobyt na horúcom slnku, hlavne medzi 11:00 a 15:00. Ak to je už nevyhnutné a slnku sa vyhnúť nemôžeme, mali by sme si chrániť hlavu šatkou, klobúkom, či šiltovkou a nosiť voľné oblečenie.

Foto: ilustračné
Zdroj: Global 24/Webnoviny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM