Správy

HORÚČAVY sužujú Bystričanov aj dreviny: TIPY, kde v meste nájdete osvieženie

Horúčavy v posledných dňoch nevyčerpávajú len ľudí, ostré slnečné lúče dávajú zabrať aj kvetom, stromom a kríkom.

Ilustračný obrázok k článku HORÚČAVY sužujú Bystričanov aj dreviny: TIPY, kde v meste nájdete osvieženie
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Počas horúcich letných dní, medzi ktoré patria aj víkendové, sa Banskobystričania i návštevníci mesta pod Urpínom môžu schladiť vo fontánach a osviežia ich aj vodné hmly na historickom námestí a v parku pod Pamätníkom SNP. V uliciach osviežujú vzduch a znižujú prašnosť kropiace vozidlá.

Pitné fontánky

„Obyvatelia sa môžu napiť vo viacerých pitných fontánkach, ktoré sú na Námestí SNP alebo vo vnútroblokoch na sídliskách Sásová-Rudlová a Fončorda. Osviežiť sa dá vo fontánach na Námestí SNP, v Národnej ulici, na Fortničke, v Sásovej či v parku pred mestským úradom,“ uviedla pre TASR hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Horúčavy však nevyčerpávajú len ľudí, ostré slnečné lúče dávajú zabrať aj kvetom, stromom a kríkom. Pracovníci mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby z dôvodu vysokých denných teplôt a nižšieho množstva zrážok zvýšili intenzitu polievania mladších vysadených stromov a kvetinových záhonov. Pomáhajú im dobrovoľné hasičské zbory so svojou technikou. Na miestach, ktoré sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu, inštalovali zavlažovacie vaky udržujúce vlhkosť v okolí drevín. Vidieť ich možno napríklad pri stromčekoch vysadených popri rieke Hron.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery starostlivosti o dreviny v Banskej Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Starostlivosť o zeleň v horúcich mesiacoch
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM