Marcel Páleš Správy

Vyčíňanie počasia v Bystrici: Silné vetrisko vyvracalo stromy

AKTUALIZOVANÉ: Silný vietor, ktorý za posledný čas zablúdil aj do Banskej Bystrice, dáva o sebe vedieť. Popadané konáre spôsobili blokádu dopravy z časti Sásová do neďalekej Šalkovej. Hasiči si s ňou už našťastie poradili.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie počasia v Bystrici: Silné vetrisko vyvracalo stromy
Foto: Marcel Páleš

Pre padajúce konáre dnes ráno o 9.30 uzavreli cestu 1/66 v úseku Šalková – Sásová. Náhradná trasa viedla po obchvate mesta Banská Bystrica R1. Momentálne by mal byť už aj tento úsek prejazdný.

Hasiči dnes absolvovali 15 zásahov, z toho 9 v Banskej Bystrici a okolitých obciach. Hovorca KR HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater povedal, že zasahovalo 36 hasičov s technikou. Spadnuté stromy pomáhajú odpratávať aj pracovníci ZAaRESu, ktorí sú v neustálej pohotovosti.

„Už neevidujeme žiadne spadnuté a vyvrátené stromy na miestnych komunikáciách, ktoré patria mestu Banská Bystrica. Vyvrátené dreviny v drvivej väčšine padli na trávnaté povrchy, pády stromov na chodníky mesta do tejto chvíle evidujeme tri, dva v oblasti Tatranskej ulice a jeden na Ružovej ulici," informovala Barbora Winterová z Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM