Jakub Forgács Samospráva

Bystrica má ďalšieho kandidáta na primátora: O atraktívny post sa uchádza aj tento muž...

Počet uchádzačov o primátorské kreslo v Banskej Bystrici sa opäť rozrástol. Kto sa u nás ešte rozhodol zamiešať karty v boji o lukratívny flek?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má ďalšieho kandidáta na primátora: O atraktívny post sa uchádza aj tento muž...
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi už známymi kandidátmi na primátora mesta Banská Bystrici sú súčasný primátor Peter Gogola, právnik Peter Múkera, člen predsedníctva KDH Peter Lačný, predseda Slovenskej ľudovej strany Ján Sásik, či riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici Ján Nosko. K pätici uchádzačov teraz pribudol ďalší.

Na banskobystrickom Námestí SNP ohlásil vo štvrtok predpoludním svoju kandidatúru aj vysokoškolský pedagóg, právnik a bývalý štátny zamestnanec Marian Korytiak (45), nominat strany Sieť. Uchádzača o post primátora Banskej Bystrice predstavil osobne predseda strany Radoslav Procházka.

„Som nominantom novej politickej strany, ktorá prináša nielen komplexný pohľad na mesto. Neprináša len pozíciu primátora, ale aj mnohých poslancov, ktorí majú svoj životný príbeh, ktorí nie sú spojení s mestom ani osobnými záväzkami a ani podnikaním, ale vedia, že mesto má na ďaleko viac, než sa nachádza,“ povedal na brífingu Korytiak, ktorý sa pred novinármi prezentoval mottom “Dobré mesto slúži ľuďom”.

Nový uchádzač o primátorské kreslo v Banskej Bystrici
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Nový uchádzač o primátorské kreslo v Banskej Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM