Martin Károly Krimi

Tragický výbuch auta v Žiari: Policajti explóziu vyšetrujú ako úkladnú vraždu!

AKTUALIZOVANÉ! Pár minút pred deviatou hodinou ráno vybuchlo v blízkosti II. Základnej školy v Žiari nad Hronom auto. Explóziu vozidla vodič neprežil. Polícia prípad vyšetruje ako úkladnú vraždu!

Ilustračný obrázok k článku Tragický výbuch auta v Žiari: Policajti explóziu vyšetrujú ako úkladnú vraždu!
Zdroj: Dnes24.sk

Približne o deviatej hodine ráno došlo v Žiari nad Hronom k výbuchu auta . Explóziu pre portál Žiar 24 potvrdil aj Erik Piater, z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. „Pred deviatou bol nahlásený výbuch na tiesňové linky. Na miesto boli vyslaní 4 hasiči,“ konkretizuje Piater.

Podľa informácií hasičov vybuchol Volkswagen Passat. „Na mieste vodiča je usmrtená osoba neznámeho pohlavia,“ dodáva Piater.

Môžem potvrdiť, že pri výbuchu bola usmrtená jedna osoba. Na mieste sú vyšetrovatelia a technici. Prípad pravdepodobne preberie Úrad kriminálnej polície,“ povedala k výbuchu auta pre Žiar24, Mária Faltániová, krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy. „Kto výbuch videl, alebo má v súvislosti s ním informácie, nech sa obráti na políciu osobne, alebo poskytne informácie telefonicky na čísle 158,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Andrea Dobiášová.. Prípadom sa tiež zaoberá Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru. Podľa slov Dobiášovej polícia bude o prípade informovať hneď, ako to situácia dovolí.

Podľa zatiaľ nepotvrdených a neoficiálnych informácií môže byť obeťou výbuchu jeden zo žiarskych poslancov mestského zastupiteľstva, ktorý pôsobil aj ako advokát. Jeho mobilný telefón je vypnutý a po vytočení čísla na ňom naskakuje iba odkazovka. Identitu obete však polícia ešte nepotvrdila.

Viac fotografií z miesta nešťastia nájdete TU: Zábery z miesta výbuchu: Takto explózia zdemolovala auto pri centre Žiaru

Správu budeme aktualizovať. Ak máte k prípadu viac informácií, prípadne fotky, pošlite nám ich na karoly@global24.sk

foto/ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM