Katarína Oravská Krimi

Ohnivá dráma: Horelo podkrovie domu a aj sklady, škody dosiahli desiatky tisíc eur!

Rodinný dom zachvátil požiar. Ten sa rozšíril aj na priľahlé objekty. Majiteľom vznikla predbežne vyčíslená škoda až za 90-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Ohnivá dráma: Horelo podkrovie domu a aj sklady, škody dosiahli desiatky tisíc eur!
Zdroj: TASR

V utorok krátko po osemnástej hodine bol ohlásený požiar drevenice v miestnej časi Dobroč v obci Čierny Balog v okrese Brezno. „Oznamovateľ uviedol, že požiar sa rýchlo rozširuje na priľahlé objekty. Na miesto udalosti boli vyslaní šiesti hasiči z Hasičskej stanice v Brezne s dvoma kusmi techniky. Po príchode na miesto udalosti veliteľ zásahu prieskumom zistil, že požiarom je zasiahnuté druhé nadzemné podlažie, podkrovie rodinného domu a dva ďalšie objekty určené na skladovanie, pričom občania informovali veliteľa zásahu, že v rodinnom dome sa nenachádzajú žiadne osoby,“ povedal hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater.

Ak pokračoval na miesto udalosti sa dostavili dobrovoľní hasiči z Dobroča v počte 1+3 bez techniky a z Medveďova v počte 1+7 s dvoma kusmi cisterien. Zabezpečovali ochladzovanie a tiež dopĺňanie hasičskej techniky z hydrantovej siete. „Príslušníci HaZZ za použitia dýchacích prístrojov likvidovali požiar v podkroví, kde bola časť strechy zrútená. Pre vyhľadávanie a kontrolu skrytých ohnísk boli na miesto udalosti vyslaní ďalší piati príslušníci HaZZ s termovíznou kamerou a sanitným automobilom s Hasičskej stanice v Banskej Bystrici,“ priblížil Piater. Ako pokračoval po lokalizácii požiaru vo vnútri objektu boli hasiace prúdy nasadené na dohasenie požiaru oboch jednoduchých objektov.

Následne príslušníci HaZZ pomocou technických prostriedkov odkrývali skryté ohniská, ktoré boli identifikované termovíznou kamerou. Po likvidácii požiaru veliteľ zásahu prekontroloval požiarisko a odovzdal ho na dohliadanie veliteľovi DHZO Čierny Balog – Dobroč. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla majiteľom poškodených objektov priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 90 000 € a boli uchránené hodnoty vo výške 50 000 €,“ doplnil Piater.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM