Marián Handzuš Hokej

Hokejové semifinále znovu vyrovnané!

Barani si doma zahrajú ešte jeden zápas. Stav série s Popradom je 2:2.

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Góly: 5. Rumpel (Češík), 59. Hvila (Češík) – 10. Kopecký (Wanvig, Svitana), 16. Svitana (Wanvig), 20. Kuľha (Škovira, Suchý). Rozhodcovia Ország, D. Konc – Tvrdoň, Bundil, vylúčení 6:8, navyše Bambúch (Bystrica) 10 min za filmovanie, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 3333 divákov. Stav série 2:2.

Domácim sa splnilo veľké želanie, začať štvrté semifinále rýchlym gólom, ktorý ich upokojil a nasmeroval na ďalšie víťazstvo. Už v 5. min vyplnil zbožnú žiadosť Rumpel, Suchému puk preskočil cez hokejku a čiperný domáci útočník otvoril skóre. Úvodný gól dodal domácim krídla, vypracovali si množstvo šancí, štyrikrát bol pri nich Tománek a aj Hvila mohol zvýšiť skóre, brankárovi Lipovskému však vždy pomohol reflex, alebo nepresná muška strelcov. Prvá tretina napokon skončila pre domácich katastrofálne, inkasovali trikrát a to nemuseli ani raz. V 10. min nechali obrancovia Kopeckého v polobrate príklepom vyrovnať, V 16. min opäť po hrúbke domácich obrancov pridal ďalší gól Svitana a vrcholom bolo dosolenie skóre tri sekundy pred koncom, keď v presilovke po krížnej nahrávke od Škoviru s menšími problémami poslal Kuľha domácich do šatne v mizernej nálade.

V druhej tretine sa dlho len korčuľovalo a máločo vymýšľalo, domáci nevyužili dve presilovky, v 30. min Cebákov nádejný pokus vykryl Lipovský a rovnaký hráč zahodil v 40. min tutovku na kontaktný gól. Poprad pevne kráčal za svojím cieľom vydolovať spod Urpína aspoň jedno víťazstvo a pri dvojgólovom náskoku v druhej tretine ho mohli zveľadiť Lundberg i v brejku osamotený Škovira. V 37. min Lažo s D. Brejčákom pobavili divákov bitkou, dôležitejšie však bolo skóre, a to veštilo pre domácich nepríjemnosť v nádejne sa vyvíjajúcej sérii.

Pred treťou tretinou bolo otázne, či Popradčania s piatimi obrancami ‚udýchajú‘ zápas, V 42. min Češíkov nájazd skončil pokusom mimo bránky, na druhej strane Kopeckého ľuft zachránil domácich od pohromy. Domáci čoraz výraznejšie otvárali zadné dvierka a v 47. min ich mohol za benevolentnosť potrestať Lundberg, v 50. min pohrozil opäť, čas pre domácich neuveriteľne rýchlo ubiehal a navyše Sýkora oslabil ‚baranov‘ v dosť nevhodnej chvíli. V 52. min Svitana nepotrestal ďalší veľký kiks domácej obrany, jej chaos očividne narastal, možno aj zásluhou bezmocnosti presunúť hru na druhú stranu. Záver vyznel už neutrálne, bez zlomového momentu a ‚kamzíci‘ si odviezli domov zaslúžené cenné víťazstvo. Presne 3:58 min pred koncom siahli ‚barani‘ na vabank s odvolaným brankárom, Šimonovič sa onedlho vrátil do bránky, po vylúčení Jasečka sa opäť pobral na striedačku. Do konca zápasu chýbalo 93 sekúnd a Hvila konečne pretlačil puk do bránky, to však už nič nezmenilo, napriek ďalšej power play domácich, na víťazstve Popradu.

zdroj text+foto: TASR

Hokejové semifinále znovu vyrovnané!
1
Galéria
Hokej_BBvsPP
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM