Peter Handzuš Hokej

Hromadná bitka na hokeji: Rozdali si to aj brankári, zápas dochytal útočník!

Popradčan Michael Vandas sa rozstrieľal. Po nedeľnom hetriku proti vojakom z Trenčína dal tri góly aj Banskej Bystrici. V nervóznom závere zápasu sa do hromadnej bitky zapojili aj brankári. Do popradskej brány sa postavil Dávid Buc. Dostal však menší trest a tak zápas dochytal Samuel Takáč.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná bitka na hokeji: Rozdali si to aj brankári, zápas dochytal útočník!
Zdroj: TASR

Úvod zápasu nenasvedčoval medzi klubmi zo spodku tabuľky drámu ‚osobitného určenia‘, domáci si vypracovali aj šance, v 17. min nepremenil Nemček samostatný nájazd, vzápätí strela Petra tiež nenašla správny smer a trápenie Bystričanovv sa prevalilo aj do druhej i tretej tretiny.

Na dvojgólovom vedení ‚kamzíkov‘ sa podpísal aj hlavný rozhodca Štefík. Nemal to pri svojom rozhodnutí jednoduché, v 22. min nastrelil tvrdo Hvila do masky brankára Slipčenka, ktorému sa okamžite podlomili kolená, padol na ľad ako podťatý a do prázdnej bránky Vandas poľahky strelil úvodný gól. Búrka nevôle hlavného rozhodcu neprinútila, k debatám, aj keď tréner Orsrzágh mu mal čo v hnevlivom bleskovom ‚interview‘ povedať. Zdalo sa, že Slipčenka budú dlhšie kriesiť, nosidlá odmietol, zostal v bránke a o pár sekúnd vyčaroval po strele Buca perfektný zákrok.

Ťažko tvrdiť, či v ďalších minútach rozhodca kompenzoval svoj predchádzajúci verdikt, no trestnú lavicu hostí výrazne zaplnil a domáci mali k dispozícii dve presilovky o dvoch hráčov trvajúce dovedna 3:11 min. V 33. min im akurát prvá skončila, keď zabudli na Vandasa a ten im pohodlne po nahrávke ‚exbystričana‘ Hvilu pridal druhý gól Početná prevaha streleckú mušku domácich nevystužila, puky lietali okolo i do bránky, väčšinou im však chýbala razancia, alebo ich zneškodnil reflex Nikkiläho.

V 43. min Lamper nabral brankára Nikkiläho a vzápätí bitka s Jáchymom bola pre neho trestom. Nikkilä ďalej nepokračoval, museli ho vystriedať a nervozita sa dala krájať. Popradčania nevyužili minútovú, potom 47 a 46-sekundovú početnú prevahu piatich na troch, aj keď Vandas mal blízko k hetriku. V 49. min zazvonila po strele Grmana v presilovke žŕdka, no onedlho v 50. min Jankovič bombou zo strednej vzdialenosti oživil nádej na zvrat. Presne o minútu neskôr sa nechal zaskočiť z uhla brankár Sidor, Ján Sýkora zakončil sólo krásne strelou po ľade a začalo sa odznova.

Záver vyznel šokujúco pre domácich, počas 13 sekúnd medzi 58.-59. min inkasovali dva góly od Kovačeviča a Vandasa, navyše 66 sekúnd pred koncom sa strhla hromadná bitka, do ktorej sa v sólo predstavení vložili aj obaja brankári. Kým rozhodca nadelil tresty, uplynulo zo 20 minút, do bránky hostí sa dokonca z núdze postavil útočník Takáč a postaral sa o nevšednú kuriozitu rozblázneného zápasu s porciou vylúčení a DKZ. Pri power play Ján Sýkora ešte stihol 51 sekúnd pred koncom znížiť, no vyrovnať už 'barani'nestihli.

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Pre nás je prehra veľmi frustrujúca, mali sme šance, potom sme inkasovali v situácii, ktorú radšej nekomentujem. Dokázali sme sa vrátiť naspäť do hry, ubránili sme sa oslabeniam, no náhodným nahodením sme dostali v závere gól. Nemôžem hráčom nič vyčítať, žiaľbohu, opäť nám zápas ušiel, a to by sa nám už konečne nemalo stávať.“

Jozef Škrak, kouč Popradu: „Dôležitý šesťbodový zápas sme zvládli, bodovo dostihli Banskú Bystricu. Bolo veľa vylúčených, nervózna atmosféra, ustáli sme oslabenie o dvoch hráčov, ani nevyužili rovnakú výhodu. Taký záver som ešte nezažil, no pre nás je dôležité víťazstvo, po piatich prehrách vonku sme konečne naplno bodovali.“

HC'05 B. Bystrica – ŠKP Poprad 3:4 (0:0, 0:2, 3:2)
Góly: 50. Jankovič, 51. a 60. Ján Sýkora – 22. a 33. Vandas, 58. Kovačevič, 59. Vandas. Rozhodcovia Štefík – Gajan, Snášel, vylúčení 19:19 navyše Bambúch DKZ za opustenie striedačky, Slipčenko DKZ za opustenie bránkoviska – Rapáč 10 min za napadnutie zozadu, Jáchym DKZ za hrubosť, Vandas DKZ za hrubosť, Sidor DKZ za hrubosť, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmena: 60. Košarišťan za Slipčenka – 43. Sidor za Nikkiläho, 59. Takáč za Sidora, 1283 divákov.

HC'05 B. Bystrica: Slipčenko – Predajnianský, Grman, Kubka, Bambúch, Novajovský, Styk, Ketner – Lunter, Hudec, Ján Sýkora – Lamper, Heizer, Nemček – Jankovič, Češík, Petro – Hegyi, Zigo
ŠKP Poprad: Nikkilä – Šterbák, Suchý, Kovačevič, Špelda, Pentikainen, Kurali, Jáchym, Kramár – Vandas, Balán, Hvila – Buc, Koskinen, Tomas – Takáč, Rapáč, Sabolič – Paločko, Gríger, Homa

Hokejisti sa v Banskej Bystrici pobili. Zápas dochytal Samuel Takáč
1
Galéria
Hokejisti sa v Banskej Bystrici pobili. Zápas dochytal Samuel Takáč
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM