Lukáš Zavacký Hokej

Hokejisti Košíc cestujú do Bystrice: 5 vecí, pre ktoré im môže uniknúť finále

Po úvodných dvoch stretnutiach semifinále je postup pre košických hokejistov proti Banskej Bystrici skoro utópiou. Čo môže za bilanciu 2:0 na zápasy po stretnutiach baranov s oceliarmi na košickom ľade?

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Košíc cestujú do Bystrice: 5 vecí, pre ktoré im môže uniknúť finále
Zdroj: TASR

Favoritom boli pred spomenutou sériou Košičania. Tých stavali do pozície postupujúceho stávkové kancelárie, ale aj široká verejnosť. Všetko sa však zmenilo. S týmito činiteľmi sa budú musieť poradiť lepšie, alebo radšej nie. Sezóna sa totiž pre nich môže po piatku skončiť (1. apríla).

Útok, no i obrana

Kým v základnej časti sa hokejisti Košíc pýšili hlavne kvalitnou defenzívou, v semifinále tomu už tak nie je. No nezaostáva len obrana, totožne je na tom aj útok. Výsledkom je pre nich po dvoch zápasoch desivé skóre 2:8. Oceliari tak budú musieť zabrať v oboch aspektoch, ak chcú pomýšľať nad finále.

Úspešnosť zákrokov

Majstra z predošlých dvoch sezón nepodržali ani brankári. Najmä v druhom stretnutí, do ktorého nastúpili obaja, sa nevyznamenal ani jeden z nich. Polovičkou úspechu je práve gólman. Veľa toho bude v ostatnom priebehu série závisieť aj od neho.

Využívanie šancí

Banskobystričania v počte striel za svojím súperom zaostávali. V začiatočnom dueli predposlednej časti play-off mužstvá ohrozili bránky svojich konkurentov takmer rovnako. Baranov však v tejto štatistike Košičania v nasledujúcom meraní síl prevýšili dvojnásobne.

Presilovky

V oslabeniach si tím z východu Slovenska počínal na 100 percent, v presilovkách však nie. Vo vyraďovačke rozhodujú niekedy detaily. Košičania dokázali v semifinále streliť pri výhode o jedného hráča len jeden gól.

(Ne)potiahnutie od skúsených

Doteraz sa do streleckej listiny zapísali proti Banskej Bystrici len 24-ročný Tomáš Hrnka a 25-ročný Adam Lapšanský. Táto dvojica už niečo odohrala aj v reprezentácii Slovenska, no v celku Košíc sú hokejisti, ktorí toho majú viac za sebou, a to napríklad Gabriel Spilár, Jiří Bicek či Peter Baroš.

Čítajte tiež:

Lákadlo pre všetkých hokejových fanúšikov: Majstrovský pohár priamo pri vchode na bystrický zimák!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM