Jakub Forgács Hokej

Hokejisti bystrickej UMB vo finále EUHL. O titul sa pobijú s UK Praha

Nielen bystrickým baranom sa darí na ľade! Hokejistov UMB čakajú finálové boje. Kedy vykorčuľujú proti súperom z Prahy?

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti bystrickej UMB vo finále EUHL. O titul sa pobijú s UK Praha
13
Galéria
Zdroj: TASR

Štvrtý ročník Európskej univerzitnej hokejovej ligy EUHL vyvrcholí zápasmi finálovej série. Stretnú sa v nej UMB Banská Bystrica s UK Praha, prvý duel je na programe v stredu 5. apríla. Pražania sú doposiaľ jediným víťazom súťaže, triumfovali v nej v predchádzajúcich troch ročníkoch.

Víťazná trofej nesie meno po bývalom vynikajúcom slovenskom reprezentantovi Ľubomírovi Sekerášovi, ktorý je aj spoluzakladateľom Európskej univerzitnej hokejovej asociácie (EUHA). Do finále sa prebojovali dva najvyššie umiestnené tímy po základnej časti. Obe mužstvá sa už v jednom finále stretli, stalo sa tak pred dvomi rokmi. „Do finále sa dostali dva veľmi kvalitné tímy, o bojovný hokej s poriadnym nasadením je tak postarané. Pražania už raz dokázali Bystricu vo finále zdolať, otázne je tak, či to zopakujú alebo či im UMB pretrhne šnúru majstrovských víťazstiev,“ povedal prezident EUHA Jaroslav Straka.

Štvrťfinálové i semifinálové zápasy sa hrali na dve víťazstvá, nový držiteľ Sekeráš Trophy bude musieť zvíťaziť trikrát. Bystričania sa do finále prebojovali cez trenčianskych Gladiátorov po výhre 2:0 na zápasy, v semifinále si poradili s Plzňou 2:1, pričom rozhodujúci zápas muselo rozhodnúť až predĺženie. Trojnásobný majster z Prahy narazil vo štvrťfinále na Paneuropu Kings, s ktorou si poradil 2:0, s poľským nováčikom z Krynice si účasť vo finále vybojoval po víťazstve v sérii 2:1.

Finálová séria prinesie okrem potrebných troch víťazstiev aj ďalšie zmeny. „Posledná fáza vyraďovacej časti hry sa už bude hrať na tri víťazné zápasy a prípadné predĺženie bude trvať až do strelenie tzv. zlatého gólu. Pomer hráčov 3 na 3 zostáva zachovaný,“ priblížil pravidlá Peter Špankovič, generálny manažér EUHA. „Séria sa začne u lepšie postaveného tímu po základnej časti, aby sa prípadný piaty rozhodujúci zápas hral na jeho domácej pôde,“ dodal.

Program finálových zápasov:

  • UK Praha – UMB Banská Bystrica – 5. apríla 2017 20:00
  • UK Praha – UMB Banská Bystrica – 6. apríla 2017 18:30
  • UMB Banská Bystrica – UK Praha – 10. apríla 2017 17:30
  • UMB Banská Bystrica – UK Praha – 11. apríla 2017 17:30
  • UK Praha – UMB Banská Bystrica – 13. apríla 2017
V OBRAZOCH: Šatňa hokejistov UMB sa zmenila na nepoznanie
13
Galéria
Zdroj: UMB Hockey Team
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM