Jakub Forgács Rôzne Správy

Hody, aké Bystrica ešte nezažila: Konať sa navyše budú aj v čase pandémie

Každý rok je nosnou témou hodov jednoduchá a každému dostupná surovina alebo produkt. Čo to bude tentoraz a vďaka čomu o obľúbené hody neprídeme?

Ilustračný obrázok k článku Hody, aké Bystrica ešte nezažila: Konať sa navyše budú aj v čase pandémie
Foto: Silvia Žabková

Stalo sa už obľúbenou a očakávanou tradíciou, že každoročne v novembri sa konajú na sídlisku Fončorda v Banskej Bystrici komunitné hody. Výnimočná slávnosť susedov, podpory priateľstva, spájania síl dobrovoľníkov, inklúzie bez bariér, príjemných stretnutí.

V znamení zdravej zeleniny

„Tento autorský projekt oz KOMPAS-centrum rozvoja sieťuje každý rok v Komunitnom centre Fončorda s podporou OR Fončorda a VMČ Fončorda vyše 20 partnerov z komunity, niekoľko desiatok dobrovoľníkov v realizačnom tíme, zástupcov zdravých a zdravotne znevýhodnených komunít a generáciu mladých a seniorov,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Silvia Žabková, riaditeľka oz KOMPAS-centrum rozvoja.

Každý rok jednoduchá a každému dostupná surovina alebo produkt je nosnou témou, okolo ktorej sa celý program dňa „točí“. Po Fončorďáckych hodoch – jablkových, medových, medovníčkových, muffinkových, paradajkových, zemiakových, strukovinových, cestovinových sa tento rok môžete tešiť na hody mrkvové.

Myslíte si, že už viete o mrkve všetko? Stále sa môžete dozvedieť viac – možno aj vďaka sídliskovým mrkvovým slávnostiam. Podelíte sa susedsky o recepty, vymeníte si skúsenosti, zistíte informácie od odborníkov/lekárov, záhradkárov, kreatívcov… Stačí len záujem, ochota venovať čas, chuť sa zabaviť, podeliť o výsledok svojej šikovnosti a talentu.

O tom, ako budú tohtoročné hody vyzerať, sa dozviete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Fončorďácke komunitné mrkvové hody 2021
1
Galéria
Zdroj: Silvia Žabková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM