Monika Obrtalová Kultúra

Hodina deťom s Uličnicou aj u nás

Uličnica – 13. ročník zbierky Hodina deťom – pod týmto názvom sa v Banskej Bystrici konalo podujatie, ktoré je pravidelne súčasťou celonárodnej zbierky Uličnica – Hodina deťom, na pomoc onkologicky chorým detským pacientom.

Aj banskobystrickí organizátori – Mestský úrad, PKO Banská Bystrica, autorka a dramaturgička programu Tatiana Jánošová sa pripojili k termínu konania – v magický dátum 11.11.2011. S tým súvisí aj počet organizácií, ktoré sa v Banskej Bystrici do projektu zapojili a ponúkli svoje stanovištia. Bolo ich presne jedenásť: Mestský úrad, PKO, Radnica, Slovenská Pošta, Železničná stanica, Autobusová stanica, Kaufland, Prior, Štátna vedecká knižnica, Štátna opera a Rooseveltova nemocnica.

Predpoludním sa na týchto stanovištiach hrali malé formy interaktívneho divadla a animácie. Popoludní sa v historických priestoroch Cikkerovej siene na banskobystrickej Radnici konal slávnostný benefičný koncert, ako poďakovanie inštitúciám,aj umelcom – dobrovoľníkom. V programe sa predstavila sólistka Štátnej opery Alžbeta Trgová, s klavírnym sprievodom Ildikó Balogovej, umelecký súbor Company Tanyasan Tatiany Jánošovej, predstavili sa aj víťazky speváckej súťaže Superstar Brusno 2011, Ivana Grómová a Sára Grúberová, ako aj mladé moderné gymnastky z CVČ Banská Bystrica. Konečná suma, ktorá sa v tohtoročnej celonárodnej zbierke Uličnica – 13. ročník zbierky Hodina deťom zozbierala sa zatiaľ sumarizuje, isté je, že Banskobystričania prispeli dvoma stovkami eur.

Zdroj a foto: PKO Banská Bystrica

ul
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM