Monika Obrtalová Krimi

Hľadáme ju v podstate už 16-ty deň...

Pátranie po nezvestnej Ivane Turekovej, ktorá 2.11. odišla z domu od starej matky, ale do školy už neprišla, pokračovalo aj dnes. Polícia síce zachytila jej signál z mobilu, avšak zatiaľ sa dievča stále nepodarilo nájsť. Rodina políciu viní, že sprav

Dnes už na druhej veľkej pátracej akcii spolupracovali Dobrovoľní horskí záchranári z Banskej Bystrice a Oravy, Kynologická záchranná služba zo Žiliny, Martina, Bratislavy a hasiči z Martina. Pátracej akcie sa zúčastnilo až 90 dobrovoľníkov, no napriek tomu sa Ivanu nepodarilo nájsť. „Mobil bol lokalizovaný v Laskomerskej doline, ktorú sme dnes 5 krát prečesali,“ povedal Igor Janckulík, podpredseda Oravských horských záchranárov. Okrem Laskomerskej doliny sa pátralo po Ivane v celej Banskej Bystrici, v okolí jej školy, v starých zrúcaninách, v okolí jej bydliska, ale aj v oblasti Pršianskej terasy.

„Naša rodina ju hľadá v podstate už 16-ty deň, sme úplne zúfalí, nevieme, kde máme hľadať,“ povedal so slzami v očiach švagor Ivaninej mamy. Rodina navyše viní políciu z nedôslednosti: „Policajti nedokázali lokalizovať mobilný telefón, ktorý bol 7 dní funkčný, bol 7 dní zapnutý, bol 7 dní na jednom a tom istom mieste a oni nám dali oblasť 5 kilometrov štvorcových, čo je obrovská oblasť,“ pokračoval švagor. Rodina sa snažila získať akékoľvek informácie aj u spolužiakov prostredníctvom triedneho profesora, avšak takisto bezvýsledne.

„Najväčší problém je ten, že nezvestnú nikto nevidel, takže nevieme, či v danej oblasti, kde sa sústreďujeme na pátranie, bola, alebo nebola, či mobil niekto neukradol. Je smutné, že polícia v 21. storočí nevie presnejšie lokalizovať mobil,“ dodal záchranár Igor Janckulík. Dnes pátracia akcia končí, keďže záchranári nemajú informáciu, ktorej by sa mohli chytiť. Okrem toho čakajú už druhý týždeň na výpis hovorov zo starkého mobilu, ktorý im polícia taktiež nedokázala poskytnúť. Záchranári preto dávajú do pozornosti popis hľadanej osoby: Ivana Tureková má 19 rokov, dlhé hnedé vlasy, oči zelenej farby, plnoštíhlu postavu, tmavomodré rifle, zelenú bundu a čiernofialový ruksak. Ak viete akékoľvek informácie, kontaktujte políciu.

ddk

hladanie
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM