Monika Obrtalová Rôzne

Hasiči dostali pamätné listy

Na slávnostnom vyhlásení dosiahnutých výsledkov na športových a iných podujatiach v tomto roku príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru Banskobystrického kraja Hasič roka 2011, ktoré sa dnes uskutočnilo v meste pod Urpínom, odovzdali 37 pamätných

Ocenení boli hasiči zo šiestich okresných riaditeľstiev (OR) HaZZ Banskobystrického kraja. Z OR v Banskej Bystrici, Lučenci, Rimavskej Sobote, Veľkom Krtíši, Zvolene a Žiari nad Hronom. Uviedol to Erik Piater, hovorca KR HaZZ v Banskej Bystrici. Priblížil, že KR HaZZ v Banskej Bystrici sa takto rozhodlo poďakovať hasičom z HaZZ Banskobystrického kraja, ktorí dosiahli úspechy na rôznych podujatiach. A to v rámci súťaží v hasičskom športe, kam patrí vyslobodzovanie zranených osôb z havarovaných vozidiel, respektíve v rámci iných pohárových súťaží súvisiacich s hasičskou činnosťou.

Pamätné listy dostali aj traja príslušníci z OR HaZZ vo Zvolene za záchranu života zo začiatku minulého roka na vodnej nádrži Môťová v okrese Zvolen. „Títo príslušníci boli ocenení na Zlatom záchranárskom kríži za rok 2010,“ priblížil Piater a podotkol, že ich prijal aj prezident SR Ivan Gašparovič. Človek, ktorého na priehrade hasiči zachraňovali, sa držal na ľade a nemohol sa dostať na breh. Ako uviedol jeden z ocenených záchrancov Miloš Čierny, hasičov každý berie tak, akoby bolo automatické, že sú tu pre ľudí. „A tak to veľakrát berieme aj my,“ podotkol a pokračoval: „Pre nás je to v podstate aj služba, aj povinnosť, aj česť pomáhať ľuďom.“ Čierny dodal, že metále či ocenenia nepotrebujú: „Človek to musí mať v sebe, aby robil prácu hasiča,“ skonštatoval záchranca.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM