Jakub Forgács Hokej

Handzuš zamieril do Chicaga: San Jose ho vymenilo za právo výberu v drafte

Banskobystričan Michal Handzuš prezlečie v NHL dres a pridá sa k tímu Mariána Hossu. “Žraloci“ ho vymenili za právo výberu v 4. kole draftu.

Ilustračný obrázok k článku Handzuš zamieril do Chicaga: San Jose ho vymenilo za právo výberu v drafte
Foto: Jaroslav Dodok

Od žralokov k jastrabom

Za Blakwaks hral Handzuš už v sezónne 2006/07, kedy odohral osem zápasov (3+5). Tridsaťšesťročný stredný útočník sa teda vráti do staronového klubu po tom, čo sa mu v San Jose príliš nedarilo.

V 28 dueloch nazbieral iba 2 body (1+1) a až 11 mínusových bodov. Posledné zápasy preto ani nehral, ale Chicago ho chce využiť ako výborného defenzívneho hráča. Má tiež skúsenosti a hlavne silu na vhadzovaniach s úspešnosťou vyše 55 percent, pričom celé Chicago má len necelých 50 percent.

„Rozprávali sme sa o tom, že by sa nám hodil silný a šikovný center. Sme radi, že sa darí našim mladým hráčom, no keď príde na rad play off, je dobré mať zopár skúsených hráčov. Navyše, Handzuš nemusí nastupovať len na pozícii centra, ale dokáže hrať aj na ďalších postoch,“ povedal generálny manažér Chicaga Stan Bowman. “Jastrabi“ momentálne vedú Západnú konferenciu s 55 bodmi.

Po sezóne voľným hráčom

Handzuš začal sezónu v Banskej Bystrici, kde odohral 15 zápasov a nazbieral 19 bodov. Pokračoval v spomínanom San Jose. Po sezóne mu vyprší zmluva a bude mať štatút nechráneného voľného hráča.

V NHL hral okrem San Jose aj za St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Philadelphiu Flyers a Los Angeles Kings. Odohral celkovo 939 zápasov základnej časti profiligy, v ktorých dal 180 gólov a 281 asistencií. V 74 dueloch play off nahral ďalších 32 bodov. Na konte má aj zlatú a dve strieborné medaily z MS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM