Hokej

Handzuš strávi po rokoch sviatky na Slovensku v kruhu rodiny

Slovenskému hokejovému útočníkovi Michalovi Handzušovi padla výluka v NHL celkom vhod. Mohol si doliečiť zranenia po minulej sezóne, kedy sa v máji tešil zo zisku striebra z MS a vianočné sviatky s najväčšou pravdepodobnosťou strávi na Slovensku spoločne so synom a manželkou v kruhu najbližších.

Ilustračný obrázok k článku Handzuš strávi po rokoch sviatky na Slovensku v kruhu rodiny
Foto: Jaroslav Dodok

Banskobystrický rodák posledných päť rokov sviatkoval v Kalifornii, kde však dodržiaval slovenské zvyky a každý rok si zadovážil i vianočný stromček. „V podstate sú Vianoce rovnaké doma i v zahraničí, rozdiel je iba v atmosfére. Keď je človek doma, tak tá atmosféra je oveľa krajšia ako v Amerike. Posledných päť rokov som bol v Kalifornii, kde nie je ani sneh a je tam teplo. Bolo to také iné, ale v podstate ten Štedrý deň je rovnaký, kapustnica, šalát, ryba. Všetky tie tradície, ktoré máme doma, tak máme aj v Amerike,“ povedal pre TASR 35-ročný center.

V minulosti sa časti hokejového výstroja zháňali ťažko, keďže známe zahraničné značky boli nedostatkovým tovarom. Mladí športovci si k veciam vytvorili citové puto a neraz sa stalo, že si ich brali i do postele. „Ako dieťa som miloval Vianoce, darčeky a všetko okolo toho. Pamätám si, že jeden rok som dostal hokejku ‚kohovku‘, ktorá sa vtedy nedala zohnať a malo ju iba pár ľudí. Mamina ju niekde zohnala a ja som s ňou i spával, dva až tri týždne po Vianociach. Potom som s ňou nechcel ani veľmi hrať, pretože som nechcel, aby sa mi s ňou niečo stalo,“ prezradil Handzuš a pokračoval: „Vianoce sú pre deti, pre rodinnú pohodu a preto, aby sa potešili.“

Vianočné sviatky nie sú iba o rodinnej pohode, ale i o darčekoch. „Človek to má niekedy ťažké, snaží sa niečo vymyslieť alebo začuje počas roka, čo by členovia rodiny chceli. Mamine kupujem každý rok ponožky, pretože si pamätám, že jeden z darčekov, ktorý som dostával ako dieťa, boli práve ponožky. Ako vieme, keď deti dostanú ponožky, tak to nie je ten najlepší darček. Teraz som jej to takto zo srandy vracal, ale ona sa vždy potešila. Samozrejme, že sa snažím nájsť darček, ktorý by človeka potešil. Niekedy to vyjde, niekedy nie.“

Útočník San Jose Sharks dostal „darček“ od svojej manželky už 26. júla, keď Zuzana priviedla na svet synčeka Tomáška. „Neviem čo mu prinesie Ježiško, momentálne má malý iba pár mesiacov, takže ešte na tie darčeky nie je. Až do tých ďalších rokov. Nad darčekmi som ešte nerozmýšľal, ale ono to príde,“ zamyslel sa Handzuš.

Handzuš mal v minulej sezóne zdravotné problémy a novú odštartoval v Banskej Bystrici, keďže v NHL došlo k výluke. „Nemal som úplne najvydarenejšiu sezónu, no skončila veľmi pekne, ziskom striebra na MS. V NHL sa mi veľmi nedarilo a to by som chcel možno zmeniť. Samozrejme, že človek vždy praje zdravie sebe i svojej rodine a vždy sa môžu zlepšovať i vzťahy v rodine, takže na tom treba vždy pracovať,“ zaželal si do nového roka momentálne hráč banskobystrických „baranov“, ktorého trénerom je jeho dobrý kamarát a bývalý reprezentačný spoluhráč Vladimír Országh.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM