Jakub Forgács Hokej

Handzuš prehovoril po postupe cez Nitru: Keď sme sa už dostali do finále, nechceme tam zastaviť

Vrátil sa domov, aby pomohol Banskej Bystrici dostať sa na extraligový vrchol. Michal Handzuš nezocelil tím trénera Miroslava Chudého len po hokejovej stránke, ale aj tej osobnostnej a i vďaka jeho prínosu to "barani" dotiahli prvýkrát do finále play off. Pozrite, čo povedal po postupe.

Ilustračný obrázok k článku Handzuš prehovoril po postupe cez Nitru: Keď sme sa už dostali do finále, nechceme tam zastaviť
Zdroj: TASR

Hoci Michal Handzuš počas kariéry absolvoval v NHL už jedenásť vyraďovacích častí, ani uznávaný nádych kvalitnejšej súťaže ho neovplyvnil pri pohľade na uplynulé dva týždne. Ako vraví sám, na fantastickú semifinálovú sériu s Nitrou len tak ľahko nezabudne.

Strhujúci záver série

Tá priniesla okrem niekoľkých vyhrotených situácií najmä gradujúce hokejové predstavenia a často aj výrazné emočné vypätia nielen zo strany hráčov, ale aj fanúšikov. Pre útočníka (38) to bol obrovský zážitok. „Fantastická séria. Klobúk dole pred Nitrou, je to vynikajúce hokejové mesto s výborným mužstvom. Všetci povedali, že to bude vyrovnaná séria a bola to pravda. Dospelo to až do predĺženia siedmeho zápasu a tam už je to o šťastí aj emóciách. Sme šťastní. Bystrica nikdy nebola vo finále, ale ešte máme pred sebou jeden krok,“ povedal po stretnutí Handzuš.

Nielen o ňom však bola celá séria. Na jednej aj druhej strane vyniklo množstvo individualít na čele s brankármi. Najväčšou zbraňou „baranov“ bola však platnosť každého jedného hráča v tíme. „Pred play off sme mali v kabíne míting, na ktorom sme si povedali, že každý jeden hráč je pre náš tím dôležitý a každého čas príde. Tomuto sme verili,“ dodal Handzuš.

Pre majstra sveta z Göteborgu 2002 bude finálová séria proti Košiciam druhou v najvyššej domácej súťaži. V sezóne 2004/2005 neuspel so Zvolenom proti bratislavského Slovanu, teraz bude premiérovo viesť rodnú Bystricu proti obhajcovi z Košíc. Za úspechom sa neskrýva len možnosť získať titul, ale zároveň aj miestenku v druhom ročníku Ligy majstrov. Na tú však pod Urpínom zatiaľ nemyslia. „Titul je motivácia sama o sebe. Keď sme sa už dostali do finále, nechceme tam zastaviť. Som strašne hrdý. Je tu vynikajúce a charakterné mužstvo. Klobúk dole pred tímovým výkonom,“ dodal.

Handzuš: Bude to výborné finále

Víťaz Stanleyho pohára so Chicagom má za sebou už 116 vyraďovacích súbojov v NHL. Hoci majú zámorské súboje v play off svoj náboj a uznávanú kvalitu, to, čo Handzuš zažil v domácej sérii proti Nitre, si bude pamätať ešte veľmi dlho. „Každá séria je špecifická a svojím spôsobom vyhrotená. To, že som hral v NHL, vôbec neznamenalo niečo viac. Táto séria bola fantastická, jedna z najlepších, akú som v živote zažil. Ľudia, emócie, či už tu v Nitre alebo u nás. Boli v tom aj nejaké veci mimo hokeja ako napríklad šarvátky, ale to k hokeju patrí. Bolo to ‚vyhecované‘, fantastické a strašne dlho si to budem pamätať,“ ozrejmil Handzuš.

Keďže sa séria s Nitrou natiahla až na sedem zápasov, Bystričania nemajú veľa času na oslavy z premiérovej účasti vo finále. Už v stredu nastúpia na ľade oddýchnutých Košíc a skúsený veterán vie, čo ho spoločne so zvyškom tímu čaká. „Bude to výborné finále. Košice majú skvelé mužstvo, pre nás bude dôležité, aby sme ideálne a čo najrýchlejšie zregenerovali. Dúfame, že sme viac v tempe, oni sa zasa budú spoliehať na väčší oddych. Uvidí sa, kto z koho. Najmä prvé dva zápasy budú veľmi dôležité,“ uviedol na margo finálovej záležitosti bystrický center.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM