Jakub Forgács Krimi

Had v centre Bystrice aj zaseknuté mačiatko. Mestskí policajti riešili i kuriozity, FOTO

Myslíte si, že mestskí policajti iba hliadkujú po Bystrici a nasadzujú papuče? Potom ste na omyle. Pozrite, čo všetko museli riešiť v posledných dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Had v centre Bystrice aj zaseknuté mačiatko. Mestskí policajti riešili i kuriozity, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Popri plnení základných úloh sa príslušníci Mestskej polície v Banskej Bystrici stretávajú s rôznymi zaujímavými situáciami, kde hlavnú úlohu zohrávajú zvieratká. Informovali o nich na svojej facebookovej stránke.

Nedávno hliadka mestskej polície robila doprovod kačke s 13-timi kačiatkami. „S podobnou situáciou sa naši kolegovia stretli aj minulý rok, a preto presne vedeli, čo majú robiť a neboli pritom zaskočení. Na záver, po tom, čo sa kačica s kačičkami bezpečne dostali do Hrona ľudia, ktorí boli prítomní pri tejto záchrannej akcii, našim kolegom v službe od radosti zatlieskali,“ píšu mestskí policajti.

„S kurióznou situáciou sa stretli na konci apríla ďalší naši dvaja kolegovia, ktorých upozornili občania na hada, ktorý sa nachádzal na parkovisku v Kapitulskej ulici,“ uviedli s tým, že neváhali, hada odchytili a vypustili ho do bezpečia.

V nedeľu 3. mája 2020 boli zase príslušníci mestskej polície vyslaní do mestského parku, kde sa nachádzal včelí roj. „Z bezpečnostných dôvodov miesto nálezu zabezpečili páskou a dohodli včelára na odchyt roja,“ spomínajú mestskí policajti.

„V pondelok 4. mája 2020 okolo 10:00 bolo na útvar Mestskej polície nahlásené zaseknuté mačiatko medzi betónom na ulici Sitnianskej v Sásovej. Vyslaným príslušníkom mestskej polície sa podarilo zaseknuté mačiatko vytiahnuť. Zachránené mačiatko si prevzalo občianske združenie Bystrická Mačačáreň, ktoré sa postaralo aj o odchyt ostatných mačiatok v blízkosti,“ dodali s tým, že mestskí policajti si za záchranu mačiatka vyslúžili veľkú vďaku.

Zábery z nevšedných „zvieratkovských“ prípadov mestských policajtov nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: V hlavnej úlohe zvieratká: Kuriózne prípady mestských policajtov
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM