Monika Obrtalová Kultúra

Gulliverove cesty sa vracajú do bábkového divadla

Dobrodružstvá Gullivera v krajine maličkých ľudí a veľkých obrov vznikli v roku 2005 v rámci projektu Gulliverove cesty, v ktorom Bábkové divadlo na Rázcestí s úspechom spolupracovalo so siedmimi základnými školami v meste Banská Bystrica a jeho okol

58. reprízou sa Gulliverove cesty pozastavili na viac než dva roky, no v nedeľu 17. apríla 2011 Gulliverov príbeh opäť ožije. V predstavení, pod ktoré sa režijne podpísal Marián Pecko, budú mať návštevníci možnosť vidieť hercov a herečky BDNR: Juraja Smutného, Máriu Šamajovú, Mariannu Mackurovú, Jozefa Šamaja, Alenu Sušilovú a Ivanu Kováčovú. Novým prírastkom do Gulliverovského hereckého tímu je študent 2. ročníka herectva Akadémie umení Matej Struhár, ktorý preobsadí pôvodného herca Jána Haruštiaka. V inscenácii hrajú všetky typy bábok – maňušky, javajky, manekýni i nadrozmerné bábky na chodúľoch. Onedlho Gulliver zažije aj svoje šesťnásobné výročie – okrúhlu, 60. reprízu plánuje bábkové divadlo uviesť 15. mája 2011.

„Gulliverove cesty boli s úspechom uvedené na medzinárodnom festivale Stretnutie v Zlíne v roku 2006, na medzinárodnom festivale bábkových divadiel Bábkarská Bystrica 2006, na medzinárodnom festivale divadiel pre deti v Subotici v máji 2007 alebo na medzinárodnom festivale Divadlo európskych regiónov v Hradci Králové,“ vymenúva úspechy predstavenia Monika Tatarková z Bábkového divadla na Rázcestí. Objaviť dobrodružné trasy cestovateľa Gullivera a ponoriť sa do čara klasiky Jonathana Swifta môžu aj návštevníci divadla, a to v nedeľu 17. apríla o 16:00 v sále Bábkového divadla na Rázcestí.

Zdroj: BDNR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM