Monika Obrtalová Rôzne

Gogola: Uvedomujem si, že vypúšťam džina z fľaše

Primátor Banskej Bystrice sa rozhodol na zajtra usporiadať v priestoroch mestského úradu Deň otvorených dverí. Chce tak vyjsť v ústrety občanom, ktorých už dlhodobo trápia problémy spojené so životom v krajskom meste. Bystričanom tak chce primátor po

„Uvedomujem si, že takýmto počinom pravdepodobne vypúšťam veľkého džina z fľaše, pretože ľudí, ktorí sa so mnou budú chcieť stretnúť bude určite veľmi veľa,“ //priznal primátor Banskej Bystrice Peter Gogola, ktorý sa však aj v tomto smere bude snažiť domácim vyjsť v ústrety. //„Takýto deň otvorených dverí budem z dôvodu veľkého množstva ľudí organizovať pravidelne, teda každý prvý štvrtok v mesiaci. Občania ma nájdu sedieť v malej zasadačke na prvom poschodí v budove mestského úradu,“ vysvetľuje Gogola, ktorý prvých návštevníkov očakáva už zajtra v doobedňajších hodinách. Nahlásených je zatiaľ 15 nespokojných občanov, na ktorých má primátor vyčlenených približne po 20 minút.

„Chápem, že keď sa na poste primátora zmení človek a nahradí ho niekto nový, všetci tí, ktorí majú nejaký problém, ho s ním jednoducho potrebujú oboznámiť. Chcem im preto poskytnúť adekvátne riešenie, v tomto prípade čo najlepšie pomôcť,“ tvrdí primátor, na ktorého sa ľudia obracajú s najrozmanitejšími problémami. „Je ich kvantum. Od odvozu komunálneho odpadu, cez majetko-právne záležitosti, rôzne sťažnosti, až po sociálne problémy,“ vymenúva Gogola len zlomok z vecí, ktoré trápia obyvateľov Bystrice. Nájsť na ne vhodné odpovede a adekvátne riešenie by mohli práve pravidelné stretnutia v rámci dňa otvorených dverí. Stačí ak sa záujemcovia vopred nahlásia na sekretariáte mestského úradu a svoje problémy potom osobne adresujú primátorovi.

moo Foto: e-obce.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM