Jakub Forgács Správy

Gogola sa rozhovoril o benefitoch pre vodičov: Budeme mať v Bystrici zvýhodnené parkovanie?

Zvýhodnené parkovanie na limitovaný čas, či lacnejšie parkovisko s prístupom k centru? Banskobystrickí vodiči, ale aj návštevníci nášho mesta sa možno dočkajú milej novinky.

Ilustračný obrázok k článku Gogola sa rozhovoril o benefitoch pre vodičov: Budeme mať v Bystrici zvýhodnené parkovanie?
Zdroj: Webnoviny.sk

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola oznámil v utorok na rokovaní Mestskej rady svoj zámer zrušiť výber parkovného v Banskej Bystrici súkromnou spoločnosťou EEI. Poplatky za parkovanie by tak mohlo vyberať mesto.

Gogola: Presvedčil ma hlas ľudu

„Po päťmesačných zdĺhavých a náročných rokovaniach, ktoré neviedli k želanému výsledku, som sa rozhodol nedržať viac obyvateľov Banskej Bystrice v neistote ohľadom riešenia parkovania v meste. Vnímam množstvo podnetov od nespokojných obyvateľov a tiež petíciu, ktorú podpísalo viac ako 3 200 obyvateľov nášho mesta. Bol to teda aj „hlas ľudu", ktorý ma presvedčil, aby som k takémuto kroku pristúpil," zdôvodnil svoj podnet primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Primátor vo svojom vystúpení vyzdvihol aj atraktívne centrum nášho mesta. Prioritou je podľa jeho slov pritiahnuť doň čo najviac návštevníkov. To priamo súvisí s výhodami, ktoré by mesto malo svojim návštevníkom poskytovať, a to, napríklad, v podobe bezplatného alebo zvýhodneného parkovania na istý časový úsek.

Benefity pre vodičov

„Znenie zmluvy neobsahuje žiadne benefity, ktorými by nesporne bolo zvýhodnené parkovanie na limitovaný čas 15 či 30 minúť, alebo cenovo zvýhodnené parkovisko, z ktorého sa umožní návštevníkom mesta prístup k centru, vynovenému námestiu a mnohým historickým či kultúrnym pamiatkam, ktorými sa naše námestie pýši,“ uviedol primátor.

Ako najrozumnejšie riešenie sa mu podľa jeho slov za týchto okolností javí, že parkovné bude vyberať priamo mesto. „Peniaze sa tak vrátia späť občanom v podobe nových parkovacích miest. Tie by sa mali budovať na preplnených sídliskách ako sú Sásová, Fončorda, Radvaň alebo Podlavice, centrum mesta samozrejme nevynímajúc,“ do­dal.

Z týchto dôvodov sa primátor mesta rozhodol na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva predložiť poslancom návrh na zrušenie uznesenia o prenájme parkovacích miest súčasnému prevádzkovateľovi, súkromnej spoločnosti EEI z februára tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM