Marcel Mojžiš Samospráva

Gogola s punčom a viceprimátorka s medovníkmi: Ako obchodníci zarobili 1 260 €

Viac punču, medovníky ako novinka a vyššia suma ako vlani. Tak dopadol primátorský punč, ktorý pred Vianocami na námestí čapovala hlava mesta Peter Gogola. Banskobystričania si navyše pochutili aj na medovníkoch viceprimátorky Kataríny Čižmárovej. Celá akcia sa teraz zhmotnila do štedrého šeku.

Netradičný deň pre čelných zástupcov mesta. Úradovanie v chladnom decembri vymenili za obchodovanie. A stálo to za to. Utŕžili pekné peniaze, tie si však nenechali pre seba, ale darovali ich na pomoc tým, čo ich potrebujú.

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola tak v utorok dopoludnia odovzdal, v podobe symbolického šeku, výťažok z vianočného primátorského punču zástupcom občianskeho združenia Prístav nádeje. Primátorský punč a premiérové viceprimátorkyne medovníky priniesli v roku 2012 spolu až 1 260 €.

Eurá na chránenú kaviareň

Tieto peniaze poslúžia ďalšiemu rozvoju chránenej kaviarne a knižnice, ktorú občianske združenie Prístav nádeje prevádzkuje na druhom poschodí banskobystrického obchodného domu Prior na Robotníckej 2 v Banskej Bystrici. Napečú vám tam domáce koláče, pripravia kávu, čaj či iný nápoj, vyrobia ozdoby a dekorácie, oslávia s vami krst knihy. Obslúžia vás ale telesne postihnutí ľudia, ktorí takto získavajú nielen pracovné návyky, ale aj ďalší zmysel svojho života.

„Občianske združenie Prístav nádeje prinieslo do mesta veľmi dobrý a kvalitný projekt. Ponúkajú možnosť telesne hendikepovaným ľuďom, aby si vytvárali pracovné návyky a zručnosti. Preto sme sa rozhodli podporiť toto občianske združenie,“ vysvetlil primátor Peter Gogola.

Nezabúdajú ani na vozíčkarov

Občianske združenie prístav nádeje v kaviarni nedáva priestor na rozvoj len svojim stálym dobrovoľníkom a zamestnancom, ale aj množstvu ďalších ľudí s telesným postihnutím, vrátane vozíčkarov. „Prostriedky z primátorského punču budú využité na ďalšie fungovanie tréningového centra a takisto z toho budú financované napríklad zdravotné preukazy ľudí z kurzov, ktoré realizujeme,“ povedala predsedníčka združenia Marcela Václavková Konrádová.

Foto: banskabystrica.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM