Jakub Forgács Správy

Primátor Gogola prijal medzinárodnú delegáciu: Stretol sa so zástupcami významných inštitúcií

Primátor mesta Peter Gogola prijal v utorok v historickej budove Radnice delegácie medzinárodných inštitúcií pôsobiacich v oblasti duševného vlastníctva - Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO), Európskeho patentového úradu (EPÚ) a Úradu pre harmonizáciu vnútorného trhu (OHIM).

Ilustračný obrázok k článku Primátor Gogola prijal medzinárodnú delegáciu: Stretol sa so zástupcami významných inštitúcií
Zdroj: Dnes24.sk

Diskutovalo sa aj o duševnom vlastníctve

Zástupcovia inštitúcií – Antonio Campinos z Úradu pre harmonizáciu vnútorného trhu, Benoit Battistelli z Európskeho patentového úradu a Michal Švantner zo Svetovej organizácie duševného vlastníctva – pricestovali na pozvanie predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR Ľuboša Knotha pri príležitosti 20. výročia vzniku tohto ústredného orgánu štátnej správy.

Počas stretnutia s primátorom mesta členovia delegácií, okrem iného, diskutovali o aktuálnej agende organizácií spätých s dizajnom, patentmi a ochranou duševného vlastníctva. „Niekoľkokrát bol vyzdvihnutý spoločný projekt mesta a ÚPV SR v oblasti vzdelávania žiakov základných škôl na tému ochrany duševného vlastníctva, kvality a autenticity,“ uviedla hovorkyňa primátora Martina Kanisová.

Gogola verí v zatraktívnenie Bystrice

„Som veľmi rád, že sa Banská Bystrica stala miestom stretnutia zástupcov takýchto dôležitých medzinárodných inštitúcií. Verím, že táto návšteva prispeje k tomu, aby bola Slovenská republika vnímaná ako adekvátny a dôveryhodný partner a zároveň prispeje k zatraktívneniu nášho mesta a regiónu na medzinárodnom poli,“ vyjadril sa Peter Gogola.

Michal Švantner poukázal na možnosť širšej spolupráce, a to prostredníctvom tripartitnej spolupráce mesta Banská Bystrica, UMB a Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Všetci partneri sa zhodli na potrebe podpory výskumných centier, malých a stredných podnikov, IT nástrojov a univerzít, predovšetkým v boji proti finančnej kríze a v záujme posilňovania vnútorného trhu členských štátov.

Text a foto: Martina Kanisová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM