Jakub Forgács Samospráva

Gogola prehovoril: Prvé slová po tom, čo sa dozvedel neoficiálne výsledky volieb...

Neoficiálne výsledky komunálnych volieb v Banskej Bystrici sú už známe. Podľa nich by mal súčasného primátora Petra Gogolu na poste hlavy mesta vystriedať Ján Nosko. Aká bola Gogolova bezprostredná reakcia?

Ilustračný obrázok k článku Gogola prehovoril: Prvé slová po tom, čo sa dozvedel neoficiálne výsledky volieb...
Zdroj: TASR

Nezávislý kandidát Peter Gogola (47) sa uchádzal o kreslo primátora Banskej Bystrice už po druhý raz. Ako však ukázali neoficiálne výsledky komunálnych volieb, v ktorých bola volebná účasť Banskobystričanov iba 32,55%, víťazom sa stal jeho nezávislý protikandidát s podporou strán SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS a SMS Jána Nosko (53). Ako zareagoval Gogola po zverejnení neoficiálnych výsledkov?

„S pokorou prijímam rozhodnutie voličov. S čistým svedomím odovzdávam mesto, ako najmenej zadĺžené krajské mesto, hodnotené ako piate najtransparen­tnejšie podľa ktitérií Transparency International a želám môjmu nasledovníkovi, aby odovzdával Banskú Bystricu aspoň v takejto kondícii, ako činím ja,“ povedal pre Bystrica 24 primátor Peter Gogola.

A čomu sa chce súčasná hlava mesta venovať po skončení funkčného obdobia? „Mám niekoľko atraktívnych ponúk na rôzne aktivity a v tejto chvíli neviem povedať, čomu sa budem presne venovať. O moju prácu a schopnosti javia záujem viaceré spoločnosti,“ do­dal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM