Jakub Forgács Správy

Gogola o možnej kandidatúre v komunálnych voľbách: Takto primátor zareagoval na priamu otázku

Tento rok je volebný. Po prezidentských nás v máji čakajú eurovoľby a v druhej polovici novembra si budeme voliť poslancov do zastupiteľstva, starostov aj primátorov. Obrátili sme sa preto na bystrického primátora a pokúsili sa prezistiť, či si dá repete a opäť sa pokúsi zabojovať o atraktívny flek.

Ilustračný obrázok k článku Gogola o možnej kandidatúre v komunálnych voľbách: Takto primátor zareagoval na priamu otázku
Zdroj: TASR

Súčasnému primátorovi Banskej Bystrice Petrovi Gogolovi sme položili otázku, či vylučuje alebo nevylučuje, že bude kandidovať na post hlavy mesta v tohtoročných komunálnych voľbách. Jeho reakcia bola zatiaľ stručná.„K tejto otázke sa v tejto chvíli nevyjadrím,“ uviedol stručne Gogola, ktorý tak nepotvrdil, ale ani nevyvrátil takúto možnosť.

Peter Gogola sa pred štyrmi rokmi stal novým primátorom Banskej Bystrice ako nezávislý kandidát. Od začiatku však mal podporu strán KDH a Most-Híd. Počas kampane sa v jeho prospech vzdali kandidatúry Martin Baník (SDKÚ-DS – SaS – KDS) a Zdenko Haring (nezávislý). Podporu mu vyjadrili aj strany SDKÚ-DS, SaS, KDS a OKS.Od Banskobystričanov získal 13 842 hlasov, zatiaľ čo jeho najvážnejší súper Ľubomír Vážny (Smer-SD – ĽS-HZDS – SNS) len 10 443.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM