Jaroslav Dodok Futbal

Futbalový zápas s Ružomberkom začal minútou ticha

V domácom zápase nechýbalo nasadenie, či vôľa, ale aj napriek tomu sa banskobystrickým futbalistom zvíťaziť nepodarilo. Dukla, otvorila zápas veľmi odvážne, keď už v úvode súperovi niekoľkokrát pohrozila.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový zápas s Ružomberkom začal minútou ticha
Foto: Jaroslav Dodok

Pod Urpínom si pred duelom uctili minútou ticha zosnulého 13-ročného futbalistu Dukly Filipa Riečana. Na Štiavničkách sa potom bolo od začiatku na čo pozerať.

Aktívne hrali oba tímy, ako prví sa dostali do šance domáci futbalisti v 4. min, keď Ferenčík poslal z pravej strany loptu pred bránku, ale Faško mieril vedľa.

V 10. min sa na opačnej strane dostal do dobrej príležitosti Ďubek, ktorý z kraja ‚päťky‘ preveril Belica.

Po štvrťhodine hry to skúšal z diaľky Hlinka, Zich loptu vytlačil spod brvna. Ružomberčania pohrozili po prieniku Almaského do šestnástky, ale Belic nepustil loptu za seba. V 25. min to skúšal aktívny Ďubek z asi dvadsiatich metrov, minul však horný roh bystrickej bránky. Dukla si vytvorila po polhodine miernu prevahu, najväčšiu šancu mal v 42. min Ferenčík, ktorý si v pokutovom území spracoval loptu a vystrelil, no aj zásluhou teču hostí skončila iba na brvne.

V úvode druhého polčasu domáci futbalisti viackrát pohrozili, hostia mali sľubné brejky. V 52. min Ferenčík prešiel z ľavej strany do pokutového územia a tentokrát pálil do pravej žŕdky.

O päť minút neskôr prenikol do domácej šestnástky Almaský, ale zakončil nepresne. Tutovku mal potom na kopačke Sachňuk, no na päťke zoči-voči Zicha neprekonal.

Po rohu to skúšal následne hlavou Hučko, ale jeho zakončeniu chýbala hlavne razancia. Banskobystrický tlak narastal, ale Liptáci vedeli kontrovať. Dobrou strelou z dvadsiatich metrov preveril Belica Lupták.

V záverečných minútach síce Dukla mala prevahu, ale vyloženú gólovú príležitosť si nevypracovala.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM