Jakub Forgács Futbal

Futbalová hviezda Marek Hamšík: Takto sa rozpamätal na svoje začiatky v Bystrici!

Známy banskobystrický rodák, ktorý aktuálne hviezdi v talianskom SSC Neapol, nezabudol na to, kde vyrastal. Práve pri spomínaní na svoje futbalové začiatky si uvedomuje dôležitosť podpory mládežníckeho futbalu.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová hviezda Marek Hamšík: Takto sa rozpamätal na svoje začiatky v Bystrici!
Foto: Jaroslav Dodok

Meno Mareka Hamšíka, ktorý futbalovo vyrastal pod Urpínom, po novom figuruje v názve banskobystrickej futbalovej školy, ktorá je jemu osobne veľmi blízka. Pre 300 mladých hráčov školy, ktorá od nedele nesie názov Jupie Futbalová škola Mareka Hamšíka, chce futbalista vytvoriť čo najlepšie podmienky.

Malého Hamšika motivovala výhra na turnaji

Škola spolupracuje s SSC Neapol pri výchove mládeže v Slovenskej republike. Každoročne bude Futbalová Škola Mareka Hamšíka organizovať letný futbalový camp v spolupráci a za pomoci SSC Neapol.

Marek Hamšík pri tejto príležitosti aj zalovil v jeho pamäti a presne sa rozpamätal na jeho futbalové začiatky v Banskej Bystrici. Vtedy ešte malý Marek obul svoje prvé kopačky, keď mal päť rokov. V ten deň ešte sotva mohol niekto tušiť, že si ich obúva budúca celosvetovo známa futbalová hviezda, ktorá Slovensko a Banskú Bystricu krížom-krážom preslávi vďaka svojmu obrovskému talentu.

„Je to už 21 rokov, čo som v piatich rokoch obul prvé kopačky vo futbalovej škole Jupie Banská Bystrica. Zišli sme sa výborná skupina malých chlapcov, ktorí futbal brali ako najkrajší a najpríťažlivejší šport na svete,“ spomína na svoje začiatky pod Urpínom Marek Hamšík.

Známy futbalista sa doteraz pamätá na jeden z doteraz nezabudnuteľných momentov, ktorý ho motivoval do ďalšej futbalovej budúcnosti a čoraz pozoruhodnejších výkonov na trávniku. „Nikdy nezabudnem na svoj prvý zahraničný turnaj v Nemecku, ktorý sme vyhrali bez straty bodu,“ povedal Hamšík, podľa ktorého to bola pre všetkých obrovská motivácia do budúcnosti.

Berie to ako veľkú výzvu

Profesionálny šport je podľa jeho slov veľmi náročný, vyžaduje od hráča maximálnu oddanosť a disciplínu počas celej hráčskej kariéry. „Na druhej strane vysoká kvalita a profesionalita klubu poskytuje možnosti pre jeho individuálny rast a rozvoj,“ pokračoval Hamšík.

„Preto svoj vzťah ku klubu, kde som získal najdôležitejšie základy do mojej profesionálnej kariéry chcem prezentovať nielen svojim záujmom, angažovaním sa, ale aj podporou mládežníckeho futbalu, ktorému sa tu plne venujú a posúvajú ho vpred,“ podotkol.

Vytvorenie futbalovej školy pod svojím menom berie ako veľkú výzvu. „Verím, že sa nám podarí vytvoriť tie najlepšie podmienky pre mladých futbalistov, z ktorých vyrastú ďalší talentovaní hráči, ktorí nám budú robiť dobré meno doma a v zahraničí. Začínal som tu, vyrastal, silný vzťah nezapriem. Aj Jupie vďačím za to, že som tam, kde som,“ dodal Hamšík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM