Jakub Forgács Rôzne

Frekventovaný podchod na Štefánikovom nábreží: Chodcov ohrozovali kusy plechu!

V podchode na Štefánikovom nábreží ohrozovali ľudí plechy trčiace zo stropu. Pri troche nepozornosti tu mohli zamyslení chodci prísť k úrazu. Oslovili sme preto kompetentných a spýtali sme sa ich na podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Frekventovaný podchod na Štefánikovom nábreží: Chodcov ohrozovali kusy plechu!
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Na problém v podchode nás upozornil banskobystrický študent Jaro. „Prechádzal som cez podchod na Štefánikovom nábreží a skoro som si rozbil hlavu. V podchode je spadnutý strop, vyzerá ako keby ho niekto vytrhol. Trčia z neho plechy a železá a tak môže prísť veľmi rýchlo k úrazu. Zamyslení ľudia si ho všimajú neskoro, tesne pred stretom s ním. Nie je nijako zabezpečený ani ohradený páskou,“ napísal nám do readakcie. Obrátili sme sa teda na mesto a zisťovali sme viac.

Podchod je už v týchto chvíľach opäť bezpečný. „Mesto Banská Bystrica tento problém riešilo,“ uviedla hovorkyňa primátora Martina Kanisová a dodala, že boli opravené časti visiace zo stropu, ktoré by mohli byť rizikom pre okoloidúcich. „Ďalšie doplnenie chýbajúcej krytiny bude realizované po jeho dodaní od výrobcu,“ pokračovala hovorkyňa.

O tom, kedy presne a za akých okolností tento problém vznikol nemajú informácie. „Na základe posúdenia súčasného stavu, teda po vykonaní vyššie uvedených okamžitých opatrení konštatujeme, že z hľadiska bezpečnosti nie je nevyhnutné podchod úplne uzavrieť,“ informovala Kanisová, ktorá priznala, že v uvedenom podchode dochádza neustále k poškodzovaniu svietidiel alebo sklenených výplní bočných stien na vstupoch do podchodu. Problémom je aj sprejerstvo.

Nebezpečný podchod na Štefánikovom nábreží: Chodcov ohrozovali kusy plechu
4
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM