Jakub Forgács Hokej

FOTOREPORTÁŽ: Slovenská reprezentácia už maká na bystrickom zimáku

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa stretli na reprezentačnom kempe v Banskej Bystrici. My sme sa boli pozrieť na ich tréningu, z ktorého vám prinášame fotoreportáž.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Slovenská reprezentácia už maká na bystrickom zimáku
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Príprava našich hokejistov na májové Majstrovstvá sveta v Bielorusku sa začala v utorok pod Urpínom. Hráči u nás absolvujú týždňový kemp, počas ktorého sa zamerajú hlavne na zdokonalenie kondície, ale aj ďalších herných činností.

Na hokejtistov sme sa na boli pozrieť počas ich stredajšieho tréningu na bystrickom štadióne. Zavítali naň aj takmer tri desiatky zvedavých divákov, ktorí mohli sledovať ich rozkorčuľovanie, samostatné nájazdy na brankárov, útočné akcie s obrancami a nakoniec aj hru na jednu bránku.

Vůjtek do Bystrice jazdil už od svojej mladosti

„Do Banskej Bystrice som chodil už od svojich devätnástich rokov ako vojak s Duklou Trenčín a mám to tu rád,“ prezradil po tréningu Vladimír Vůjtek, ktorý doplnil, že v tej dobe boli na Slovensku iba tri kryté štadióny a jeden z nich práve v našom meste. Ako priznal, už v predstihu pred sústredením si vyhliadli naše mesto a hraciu plochu. „Vedeli sme, že tu budeme spokojní a všetko bude v poriadku,“ pokračoval tréner.

Podľa jeho slov zatiaľ nemali príležitosť, vyraziť niekam do mesta. „Iba včera sme prišli a tých voľných chvíľ ani veľa nebude,“ vysvetlil. Medzi hráčmi necíti ešte ani rivalitu o miestenky na majstrovstvá. „Je to len prvé sústredenie a káder musíme stále doplniť,“ dodal.

Hráči na výjazdy do mesta nemajú čas

Odchytili sme si aj brankára odvekého rivala baranov, Mareka Šimka zo Zvolena, ktorý na Banskú Bystricu spomína v dobrom. „Svojho času som tu odohral nejaké zápasy aj v mládežníckych kategóriách a ja to nevnímam tak, že by som bol v nepriateľskom prostredí,“ povedal Šimko.

„Na výjazdy do mesta nemáme čas, musíme hlavne trénovať. Takéto veci idú momentálne bokom,“ prezradil o voľnom čase hráčov v kempe a doplnil, že zatiaľ voľné chvíle veľmi nemali, ale ak sú, využívajú ich hlavne na relax. „Nebola ani príležitosť, ísť medzi ľudí,“ dodal Šimko.

Rasťo Špirko bol pod Urpínom naposledy asi pred desiatimi rokmi. „Robil som si tu trénerský kurz. Už je to dosť dlhá doba,“ spomína útočník ruského Spartaka Moskva. „Myslím, že do mesta sa nedostaneme a ani to neplánujeme. Momentálne je toho dosť a sme radi, že ten voľný čas môžeme využiť hlavne na oddychovanie na izbách,“ pokračoval Špirko a ako dodal, nič iné im pri tomto programe nezostáva.

Zavítali sme na tréning slovenskej reprezentácie: Takto hokejisti trávia čas v B
32
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM