Jakub Forgács Rôzne Správy

Fotografka spod Urpína má štvornohú klientelu: So zábermi psíkov žne medzinárodné úspechy

Veronika Šandorová je psou fotografkou. V rozhovore nám prezradila nielen to, čím odštartovala jej profesionálna kariéra či ako prebieha fotenie štvornohých chlpáčov.

Ilustračný obrázok k článku Fotografka spod Urpína má štvornohú klientelu: So zábermi psíkov žne medzinárodné úspechy
39
Galéria
Zdroj: Ve Shandor

Bystrická rodáčka Veronika Šandorová (29) je profesionálnou fotografkou, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Ve Shandor. Jej hlavnú klientelu však netvoria ľudia. Keďže patrí k veľkým milovníkom psov a sama vlastní border kólie Nabu (6) a Jadu (4), pred fotoaparátom jej pózujú primárne štvornohí chlpáči. O kvalitách mladej fotografky, ktorá aktuálne žije v Bratislave, svedčia aj úspechy na medzinárodných súťažiach. Viac nám prezradila v rozhovore.

Cesta k foteniu

K foteniu psov sa podľa vlastných slov dostala postupne. „Ako nadšená „psia mama“ som si fotila Nabu. Postupne som začala počas venčenia fotiť všetkých psíkov na sídlisku. Vtedy som si uvedomila, že ma to veľmi baví a napĺňa a chcela by som sa v tomto smere viac zdokonaliť. Rozhodnutie sa tomu venovať profesionálne, bolo už trošku náročnejšie,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Veronika, podľa ktorej odchod zo stabilného zamestnania do neznámych vôd podnikania nebol jednoduchý, no svoje rozhodnutie neľutuje.

„Bolo to to najlepšie, čo som kedy spravila. Treba nasledovať svoje sny, je to drina, ale oplatí sa to,“ doplnila.

K svojim psíkom má doslova materský vzťah. „Moje dievky, ako ich zvyknem volať, sú ako oheň a voda. Nabu je môj prvý psík a je dokonalá, bezproblémová a priateľská k ostatným ľuďom, deťom a psom. Proste zlatíčko. Jada je taký malý čert. Vkuse niečo vymýšľa a vyvedie. Na rozdiel od Nabu, je skôr rezervovaná k cudzím ľuďom a psom,“ vysvetlila.

Viac o Veronikinej vášni k foteniu a jej medzinárodnom úspechoch sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Veronika zachytáva psov na úchvatných záberoch
39
Galéria
Zdroj: Ve Shandor
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM