Monika Obrtalová Rôzne

Fotografa z Muráňa už našli, príčinu smrti určí pitva

Súdna pitva má dnes ukázať, čo sa stalo osudným pre Karola Kubicu z Muráňa. Ako TASR potvrdil náčelník horskej služby v Jasnej Michal Matoš, nezvestného muža našli po vyše dvoch týždňoch pátrania pod skalnou stenou. Na mieste mohli len odhadnúť, že p

Pátranie pokračovalo aj po dvoch týždňoch na žiadosť dcéry strateného Kubicu. Amatérsky fotograf sa vybral do lesov Národného parku Muránska planina, aby sa pokúsil nafotiť medvede. „Posledné tri dni sme pátrali na základe indícií, ktoré nám poskytla dcéra nezvestného. Najskôr sme hľadali v Nižnej Kľakovej, potom sme skúšali hľadať okolo Poludnice. Našli sme návnady, ktoré mohol použiť hľadaný na prilákanie medveďov. Nakoniec sme ho ale našli v časti Vrbiarka. Bol v skutočne ťažko dostupnom teréne, kde sa k nemu nedostala ani lesná zver,“ dodal Matoš.

Telo nájdeného muža prehliadol na mieste lekár. Ten už ale mohol skonštatovať iba smrť. „V prípade polícia začala vykonávať procesné úkony pre podozrenie z trestného činu zabitia. Dnešná súdna pitva ukáže, či sa muž zranil nešťastnou náhodou, alebo sa stal obeťou. Podľa týchto výsledkov vyšetrovateľ rozhodne, či bude v prípade konať ďalej, alebo vyšetrovanie zastaví,“ doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltányiová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM