Jakub Forgács Kultúra

FOTO z The Legits Blast: Bystricu roztancovala medzinárodná hiphopová komunita

Najmedzinárodnejší festival je za nami! Do tanečných battlov sa pod Urpínom zapojili stovky súťažiacich zo 71 krajín sveta. Pozrite si zábery z úspešnej akcie!

Ilustračný obrázok k článku FOTO z The Legits Blast: Bystricu roztancovala medzinárodná hiphopová komunita
Zdroj: TASR

Medzinárodný hudobno-tanečný festival The Legits Blast 2016, ktorý sa už týždeň koná v Banskej Bystrici, speje do finále. Jeho súčasťou bol v sobotu po prvý raz i projekt Youth is the Future (Mládež je budúcnosť), ktorý počas dňa spojil nádejné tanečné talenty z krajín V4.

Ako informovali organizátori, program zostavili z tanečných, grafity a DJ workshopov, diskusií, battlov a aktivít s umelcami. Workshopy viedli známi tanečníci z Čiech, Maďarska, Poľska a za slovenskú tanečnú scénu sa ako mentor pred mladé talenty postavil tanečník Laci Strike.

„Už niekoľko rokov sme hľadali cestu, ako osloviť aj inú cieľovú skupinu než dospelých tanečníkov a verejnosť. Cieľom projektu bolo spojiť deti a mladých prostredníctvom tanca, hudby, hip hopu, ponúknuť im skutočné vzdelanie o hiphopovej kultúre. Naším zámerom je, aby sa z Youth is the Future stala tradícia a aby jednotlivé národy – slovenský, český, poľský a maďarský cítili jednotnosť nielen na takýchto projektoch, ale aj v bežnom živote v zahraničí,“ priblížil Miro Križan, ktorý spolu s Martinom Gilianom stojí za organizáciou festivalu The Legits Blast 2016.

Medzinárodná tanečná komunita mala udalosťami nabitý aj piatok. „Tanečných battlov sa zúčastnilo 334 bboys, 112 bgirls a 203 dvojíc zo 71 krajín sveta. Súčasťou programu bol free workshop štýlu New Style Hustle pre verejnosť, ktorý sa tešil veľkej priazni a návštevnosti,“ informovala za organizátorov Romana Dorotovičová.

Pozrite si zábery z festivalu The Legits Blast v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Na obľúbenej akcii pri Bystrici ožijú tradície: Láka bohatou nádielkou ľudovej muziky

Folklórna paráda a k tomu majstrovstvá vo varení fučky. Badín zažije veľkú veselicu

Najmedzinárodnejší festival The Legits Blast pod Urpínom v OBRAZOCH
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM