Jakub Forgács Krimi

FOTO: V Bystrici vyčíňajú zlodeji. Za posledný týždeň vykradli už 3 autá

Polícia je v pozore. V Bystrici pátra po páchateľoch, ktorí sa vlámali do troch áut. Kradli peniaze, tapacírovanie dverí aj svetlomety.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bystrici vyčíňajú zlodeji. Za posledný týždeň vykradli už 3 autá
14
Galéria

V priebehu minulého týždňa (21. týždeň) polícia zaevidovala v meste Banská Bystrica tri prípady krádeží vlámaním do motorových vozidiel. „V dvoch prípadoch ide o zločin, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov a v jednom prípade vzhľadom na nižšiu spôsobenú škodu ide o prečin, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na dva roky,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vyšetrovateľ v Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. „Páchateľ sa v sobotu (26.5.) v čase medzi 16:45 až 17:00 na Sládkovičovej ulici vlámal do osobného motorového vozidla Renault Master. Rozbil okno na dverách na strane spolujazdca, dvere otvoril, vošiel do kabíny, odkiaľ z odkladacieho priestoru nachádzajúceho sa pod palubnou doskou ukradol dve kožené peňaženky s finančnou hotovosťou ako z ďalšej peňaženky, ktorá sa nachádzala na sedačke vedľa vodiča ukradol peniaze. Krádežou peňaženiek a finančnej hotovosti vznikla poškodenej spoločnosti z Bratislavy a majiteľovi z Bystrice škoda odhadnutá na viac ako 3330 eur. Škoda poškodením vozidla ešte vyčíslená nebola,“ povedala hovorkyňa.

Ku ďalšej krádeži došlo iba pár dní predtým. „Polícia v Bystrici začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Pravdepodobne v noci z 21. 5. na 22.5. na Bernolákovej ulici, sa páchateľ vlámal do osobného motorového vozidla Škoda Felícia, na ktorom rozbil okno na pravých predných dverách. Z auta ukradol autorádio, tapacírovanie všetkých štyroch dverí a doklady od vozidla,“ povedala Faltániová so slovami, že majiteľovi z Bystrice vznikla krádežou a poškodením vozidla škoda odhadnutá na 210 eur.

Tretí prípad sa stal začiatkom minulého týždňa. „Vyšetrovateľ v Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. V noci z 20. 5. na 21. 5. na Radvanskej ulici sa páchateľ vlámal do osobného motorového vozidla Škoda Octavia. Nezisteným spôsobom prekonal uzamykací mechanizmus dverí, vošiel do auta a ukradol autorádio s navigáciou a z vozidla odmontoval a ukradol aj dva predné svetlomety. Poškodenej spoločnosti z Českej republiky spôsobil celkovú škodu 5-tisíc eur,“ dodala Faltániová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo spomínaných prípadov!

V OBRAZOCH: Polícia pátra po páchateľoch, ktorí sa v Bystrici vlámali do 3 áut
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM